Mi a szerepe tulajdonképp a keresztszülőnek? A keresztelőre kapott aranyláncot mikortól és meddig viselte a babád?
elvileg ha a szülők maghalnak a gyerek a keresztszülőkhöz kerül. de ez sok helyen már nem így van.
megkérdezhetem h katolikus család-e? mert ha csak "divatból" történik az egész akkor a keresztszülőnek lényegesen kevesebb dolga van mint keresztény keresztszülőnek.
A keresztszülő legfontosabb feladata a gyermek hitbéli nevelése. Ezt ígéri meg a templomban.
Minden egyéb csak divat vagy szokás, és semmi köze a keresztszülőséghez, beleértve az aranylánxot, a látogatókat, a gyerekfelvigyázást stb.
nem vagyok vallasos, ugyhogy nem ismerem a valodi keresztszuloi feladatokat
nalunk a noverem a keresztanya, imadja a lanyom (neki meg nincs gyereke), ha csak teheti jon hozzank, barmikor rabizhatom a kicsit, mindenben segit
az ajandekokrol annyit, hogy a vilagot megvenne a kicsinek, neha mar ugy kell raszolnom, hogy hagyja abba a vasarlast
aranylancot meg nem szeretnek neki, es a noveremet le is beszelnem rola, veszelyes es felesleges
akkor mi a "divatkeresztszülő" kategóriába tartozunk.Én nem vagyok megkeresztelve a férjem katolikus.az egyik keresztanya/apa katolikus,a másik fiamnál az kanya szintén nincs megkeresztelve de a kapa igen.
még a kicsik sincsenek megkeresztelve,valahogy apa nem hajlik rá.
arra lennék igazából kíváncsi,hogy kinél milyen szerepet tölt be a keresztszülő,kit hányszor látogat,milyen a viszony a gyerekkel/szülőkkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!