Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Lehet azzal pénzt spórolni,...

Lehet azzal pénzt spórolni, ha nem vásárolom, hanem magamnak varrom meg a ruháimat a Burda magazinból?

Figyelt kérdés

2013. nov. 17. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is gondolkodtam ezen, de elég drága maga az anyag, mondjuk úgy legalább tényleg olyat csinálsz ami tetszik és saját magadra szabod. Illetve jobb esetben a kidolgozás is jobb és tartósabb mint boltokban. De összességben, nem lehet vele szerintem olyan sokat spórolni, vagy attól is függ milyen anyagból mit akarsz.
2013. nov. 17. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyit varrsz és miből, mert az anyag is lehet drága. De ha nem költenél rá többet, mint ha készen vennél ruhát, akkor jó ötlet:-)
2013. nov. 17. 21:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Elég pici a méretem (alacsony vagyok és vékony) és emiatt ritka az olyan ruha az üzletekben, ami pontosan jó lenne rám. Ezért gondolkoztam a saját kezű készítésen. A méretemből kifolyólag szerintem viszonylag kevés anyag kellene.
2013. nov. 17. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Kb 0-ra jönnél ki. Nem lenne olcsóbb, bár attól függ hol vásároltál.
2013. nov. 17. 23:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mit, illetve hogy amúgy hol vásárolsz. Ha a turiban vagy kínai üzletben, vlsz nem lesz olcsóbb.
2013. nov. 18. 00:10
 6/7 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Én csak hobbiból varrok itthon, nem olcsóbb, hanem drágább. Úgy veszem, hogy ez is egy hobbi, időt töltök vele értelmesen, tanulok belőle, szeretem csinálni.

Én kaptam varrógépet, lockot és fedőzőt - azaz mindent meg kéne tudnom csinálni. Nem tudok. Mindig egyre jobb, egyre szebb, de még mindig nem tudok tökéletesre csinálni valamit. Ez azért szokott bosszantani. :) Az a fajta vagyok, aki ötször is kibont valamit, ha nem tetszik, vagy nem elég szép...úgyhogy elvagyok.

Ha mindent összeadok, sokkal drágább annak otthon varrni, aki nem varrónő. Ha te az vagy, akkor persze más.

2013. nov. 18. 10:16
 7/7 anonim válasza:

A százezres árfekvésű dizájner ruhákhoz képest nyilván lényegesen olcsóbb, ha magadnak varrod. Viszont, ha a temu, shein és más fast fashion üzletek áraihoz viszonyítod, akkor drágább. Sok esetben már az alapanyag is többe kerül, mint a kész, a világ másik feléről ideutaztatott olcsó ruha. És akkor a kiegészítőket, gépeket, munkaidőt még nem is számoltam.

Akkor éri meg, ha olyan szempontok is fontosak, minthogy egyedi, rád szabott ruhákat viselj, amik a te ízlésedhez igazodó alapanyagokból és eljárással készültek. Bár erre egy varrónő is tökéletesen megfelelő megoldás.

A leg idő- és költséghatékonyabb megoldás véleményem szerint az, ha megveszed a kész olcsó ruhát és azt magadra igazíttatod egy varrónővel, vagy te magad megtanulod átalakítani a ruhákat.

Teljes egészében magadnak elkészíteni a ruhákat abban az esetben ajánlom, ha a varrást egy kreatív, alkotó folyamatnak és nem nyűgnek/munkának éled meg. Illetve, ha hajlandó vagy többet is áldozni rá anyagilag, ahogy sok más hobbi esetében is szükséges.

okt. 5. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!