A Burda szabásmintáiban leírt szükséges anyagmennyiségeket be szoktátok tartani?
Pl. ír 1 méter x 130 méter anyagot
és nekem csak 90 x 130 van, akkor még meg tudom szabni az adott ruhát ? Kezdő vagyok
Vágd ki a mintaíveket, és helyezd az anyagra, mindjárt kiderül.
Egyébként én nem szoktam betartani, mert sokszor a fele is elég, vagy a 3/4-e. A burda előszeretettel túloz. Ráadásul ha a szálirányt nem kell betartani, akkor rengeteget lehet spórolni - én ezért ilyen esetekben nem az ajánlott módon szoktam felfektetni a mintát.
A burda tanácsait akkor érdemes betartani, ha kezdő az ember, valamint ha szálirányköteles a ruha (streccs, mintás, vagy más fényű lesz - szőrme, zsenília, bársony, stb.), egyéb esetben lehet önállósodni :)
De egyébként 90-cm-ből biztosan kijön az 1 méter, csak ne hagyj 10 centiket a két minta között, hanem rögtön a vágásnál szabd, miután kivágtál egyet. CSak okosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!