Hogyan tanuljak meg varrni?
Ha abszolút kezdő vagy, akkor a Varrósziget.hu -n Szigeti Kata csinál ilyesmit. Van egy pár óra, amit ingyen feltesz, és meg lehet venni a kurzust. Én megvettem, őszintén, nem sokat tanultam belőle, viszont én már régóta varrok és csak a hiányosságaimat szerettem volna pótolni.
A másik a Burda varrókönyve, amit dicsérnek.
Aztán mikor vettem egy Berninát, ahhoz adtak ugye használati utasítást, dde olyan részletest, hogy csak a hülye nem megy el rajta, pluszban még egy másik könyvet, ami elvben csak a különböző varrásokkal (amiket a gép csinál) foglalkozik, de közben ki kellett nekik térni technikai dolgokra is.
Aztán rengeteg videó van a youtube-on, persze főleg angol, francia, orosz, német nyelven (spanyolajkúak is nagyon tudnak). Egy szótárral azért el lehet boldogulni.
A gyerekeim csak leültek és varrtak : gyakorlati órán üres tűvel az volt a feladat, hogy különböző vonalakat kellett nekik papíron végigvarrni, sztem nagyon jó a pontos varráshoz, és semmi cérnát nem pocsékolsz. Spirált, virágot, egyenes vonalakat varrattak velük.
Utoljára: varrni nem nehéz, hanem szabásmintát csinálni az. Ha egyszerűtt dolgokat megvarrsz, megjön a kedved, de ne kezd semmi bonyolulttal, mert nem fog jólállni (szűkített darabok, olyanok, amiknek pontosan kell illeszkedni mellen, derékon, vagy fenéken). Ehhez kell szabásminta és még azt is magadra kell méretezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!