Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért ilyen egysíkú a mai divat?

Miért ilyen egysíkú a mai divat?

Figyelt kérdés
Mindenkin ugyanazokat a stílusú cuccokat látom.Tényleg nincs már a lányoknak egyéniségük?De igaz ez a fiúkra is néha.Miért másolják egymást az emberek itt Magyarországon?

2013. okt. 2. 12:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

No. 9.

Tök igazad van,de ez megy itt már sok éve...Külföldön lecsengenek a cuccok max. 1 év alatt...magyarok 5-6 évig ugyanúgy hordják ugyanazt a stílust...ok,hogy bejön,de merjünk már változni :D

2013. okt. 2. 13:50
 12/19 anonim ***** válasza:

De azért ne felejtsük el, hogy a stílus nem a megvásárolt ruhák adják, hanem azoknak a viselése. Pl nekem és húgomnak teljesen más stílusunk van, mégis van, hogy felvesszük egymás ruhadarabjait, és mégis teljesen máshogy néz ki rajtunk. Mert ő az ő stílusának megfelelően választ hozzá egyéb darabokat, én meg megint a sajátomhoz illően.

Nem azzal van gond, hogy nem lehet ruhát kapni, mert lehet.

Engem az sem érdekel, hogy mindenki ugyanúgy néz ki, mert ő dolguk, mit vesz fel és mit visel.

Én azt támogatom és szorgalmazom, hogy aki más, az merjen más lenni. Mert biztos vagyok benne, hogy a 10ből 8, cicanadrágot viselő lány tudna sokkal jobban és stílusosabban is öltözködni, csak vagy nem mer, vagy nem akar, vagy nem tudja még, hogyan.

2013. okt. 2. 13:59
 13/19 anonim ***** válasza:

annyit hozzátennék még: aki érdekesen, vagy eltérően öltözködik a mostani "átlagtól" arra igen érdekesen, lenézően tudnak nézni, ezt saját magamon tapasztalom nap, mint nap. úton útfélen azt látom, hogy mindenki azt szajkózza "légy egyedi"-"találd meg a saját stílusod" stb, de aki mégis így tesz saját indíttatásból, az legtöbbször ki van rekesztve, csodabogárnak van nézve. azzal nincs gondom, hogy biztassuk a másikat, hogy öltözzön úgy ahogy neki tetszik és magasról tegyen rá, hogy ki mit szól ehhez, de be kell vallani, hogy az esetek túlnyomó többségében az ilyen egyén ki van rekesztve az "egyedi" cuccai miatt.

a másik, nekem szemet szúró dolog a következő: oké, mindenkinek van a másikról ilyen-olyan véleménye, hogy hogy öltözik, de az valami elképesztően képmutató, amikor pl:. engem ma még megvetnek x dologért, de x dolog holnapra divatba jön, s ki megvetett x dolog miatt, az holnap már ugyan azt az x dolgot hordja, mint én.

az, hogy miért másolják egymást az emberek: erre konkrét magyarázatot nem igen tudok adni, én ilyen téren arra következtetek, hogy a legtöbb ember a másik ember véleményére ad jobban és nem a sajátjára, valamint az összes boltban, szinte ugyanazok a ruhák találhatóak meg, így a kínálat miatt is leszűkül annak a lehetősége, hogy az ember kitűnjön a tömegből. azt is be kell vallani, hogy a legtöbb ember vagy nem "vevő" a "szépre", vagy abszolút nincs szépérzéke, vagy nem engedheti meg magának a szépet, a hozzá passzolót.

nem maga a "divat" az egysíkú, hanem az emberek öltözete.

2013. okt. 2. 15:09
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen,ez jellemző...kitalálsz valamit,az szar,de kb. 1 év múlva már trendi... :)
2013. okt. 2. 15:23
 15/19 anonim ***** válasza:

divat = sokan hordják azt

az ember ilyen, másolja amit a másik csinál

így tanulunk, így csinálunk mindent

2013. okt. 2. 15:28
 16/19 anonim ***** válasza:
Talán azért hordják sokan több évig, mert havi fizujukból Angliában vesznek 30-40 pár cipőt, te mag ugyanabból 5-6-ot.
2013. okt. 2. 15:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
meg ahogy írtátok a magyarok komformisták és konzervatívak. legyél kicsit más, és egyből görbén néznek rád, és elmondanak mindennek.
2013. okt. 2. 15:32
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Az teljes mértékben igaz, hogy első benyomásnál nagyon számít a ruha, és rengeteg dob az emberen de ami szerintem a többségre igaz - egy saját példa - nekem a tandíjam 200000ft egy félévre (nem azért mert 240pontom lett az érettségin hanem mert megszüntették az államis képzést). Amit max egy pólóra költök az 1500ft. Ezzel szerintem nagyon sok fiatal van így, még azok is akik diákmunkáznak (én is amúgy). Az átlag boltban amik egy plázában vannak, mindenhol ugyanolyan ruhák vannak.

2.Örülök, ha te ruhára teszed félre a pénzt, tök jó, hogy téged ez érdekel. DE!! képzeld, engem meg sok más embert nem annyira mozgat meg, hogy elfilozofálgassak róla, hogy vajon miért a h&m-ben vette a táskáját a mellettem ülő ahelyett, hogy egyéniség lenne és mittudomén honnan szerezné be.... én pl. kondibérletre teszek félre. Annyi hobbim van, annyi mindent szeretek csinálni, dolgozom, tanulok...az, hogy szűk farmert/szoknyát meg basic felsőket hordok egy tizede se a személyiségemnek! Nekem nem kell a ruha ahhoz , hogy legyek valaki . A közérzetemnek tesz jót , hogy csinosnak érzem magam meg szépen van kifestve a körmöm és ennyi. Nem hiszem , hogy azért van sok egyformán öltözködő ember mert másolják egymást, egyszerűen csak van jobb dolguk, mint ezzel foglalkozni - bemegy a boltba, ami tetszik, amiben jól érzi magát megveszi aztán hordja . 13 éves húgom van ebben a korszakában most , hogy egyedien kell öltözködni mert ha nem kinézik, én kinőttem remélem ő is kifogja. Nem mindenkinek egyforma az érdeklődési köre, fontossági sorrendje. Amúgy külföld alatt nem tudom mit értettél de pl. amerikai nagy városokban sokkal több a futócipő-trapézgatya-flitteres pulcsi combo és ott ez tök természetes. Őt itthon például egyéniségnek tartanád? (tényleg érdekel! ha esetleg olvasod, mert én ezt soha nem értem és még nem volt aki rendesen el tudta volna magyarázni vagy leírni:)

2013. okt. 2. 18:15
 19/19 A kérdező kommentje:

Nekem meg 300k,és nem a szüleim fizetik.Ettől függetlenül van pénzem,mert megdolgozok érte,ha 12 órában is...

Szerintem sem a ruha teszi az embert,de nekem azt ne mond,hogy nem számít,ha egy emberre nézel,hogy mit hord...+biztos pozitív benyomást kelt számodra is,ha nem sablonos...

2013. okt. 3. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!