Tini lányok! Mennyit költötök öltözködésre, és kozmetikumokra, parfümre? 12-18 éves lányok
12-18 éves korig várom a válaszokat,
Kérlek írd meg,hogy hány éves vagy, mennyi a zsebpénzed egy hónapban és hol élsz megye, város.
Mennyire fontos számodra az öltökdödés, a smink a kiegészítők és a vásárlás?
Mióta használsz sminket, és hány db parfümöd van?
Egyedül vagy a szüleiddel mész el vásárolni?
Mennyire vagy celebfüggő?
Köszönöm a válaszokat :)Ez egy közvélemény kutatás szerű kérdés, hogy milyen Magyarországon a helyzet :)
23/L
bocsi 10. válaszoló vagyok:
...parfümőn van. nem vagyok egy kicsit se celebfüggő, az egy másik világ.!
zsebpénzt én sem kapok, szülinapkor-névnapkor-karácsony, ilyesmi ünnepekkor kapok pénzt, ezt nem költöm el egyből, inkább összegyűjtök ált. 40-50000-et. Pest közelében lakok, Vásárolni Pestre szoktunk menni családostul, ilyenkor költök kb összesen 20ezret, de ennek a felét anyáék, felét én fizetem ki. Ez egy ilyen nagy bevásárlás, kb. 2-3 havonta megyünk föl Pestre. Leginkább akkor megyünk, amikor leárazás van. Az öltözködés fontos, de van ennél fontosabb is. utálom a neonszíneket meg a feltűnő, kirívó ruhákat. Inkább picit elegánsabban, visszafogottabban öltözök mostanában, pl. imádom a csipkét, a fagyiszíneket, de közben nagyon szeretem a szegecseket, meg a terepmintát, halálfej az nálam örök, kereszt, stb..
Sminkelni nem szoktam, csak korrektor+púder ha kell. Kiegészítőket szeretek hordani, gyűrűk, karkötők, nyakláncok, de leginkább magamnak gyártok (hobbim a süthető gyurmázás). Parfümöm kb. 7-8 van, ezeket szinte mindet kaptam.
A szüleimmel megyek vásárolni, bár amikor legutoljára voltam, egy barátnőmmel voltam.
Nem szeretem a celebeket, van egy-két youtube gurus, akit szeretek és inspirálnak, de nem értem, hogy hogy képesek ennyi pénzt kidobni ruhákért, amit max kétszer vesznek fel...
14/L (bocsi ha hosszú lett)
17 vagyok, nem rendszer szerűen kapok pénzt, mikor megyek valahova meg szokták kérdezni, kérek -e pénzt. Ha nincs adnak, de persze nem szoktam feleslegesen költekezni, szóval jól beosztom amit kapok. Budapesten élek.
Elég fontos számomra a kinézetem, helyesebben maximalista vagyok e téren, smink és divatblogokat olvasok, imádok minden ilyesmit. Vásárolni szeretek(ki nem?) de nem gyakran szoktam. A hétköznapokban be sem teszem a lábam ruhaboltba, nehogy meggondolatlanul megvegyek valamit, mikor amúgy nem futná rá.
12 éves korom óta sminkelek, 2 parfümöm van, ebből a második az érthetetlen vásárlásaim egyike, mivel soha nem használom. A másik a kedvencem, évek óta csak azt veszem. Parfümök terén nem szeretem a változatosságot, pláne, ha megtaláltam a számomra tökéletes illatot.
Általában egyedül, vagy barátnőkkel vásárolok.
A magyar valóság show celebeket utálom. Viszont hajlamos vagyok a "bálványozásra", minden kedvenc rocksztárom életrajzi könyvét kívülről fújom, bár ők nem igazán celebek. A rock zenészeken kívül még a modelleket imádom, mivel a kampányfotók általában annyira elvontak, gyönyörűek, és a modellek sem szabályos szépségek, hanem karakterek. De őket csak nézni szeretem, a magánéletük nem érdekel.
Zsebpénzt úgy nem szoktam kapni hanem 5 éves korom óta gyűjtöm a pénzem amit karácsonyra , szülinapra meg ilyen ünnepekre kaptam. Mostanra már nagyon sok összegyűlt számlán van a legtöbb de itthon is tartok. Pénzt csak akkor kapok , hogy ha pl. nincs semmi szenyám és a suli-büfébe veszek magamnak szendvicset. tehát ha olyan dolgot veszek ami nem létszükséglet akkor azt a saját pénzemből veszem meg. Ami meg olyan fontos anyummal veszem.
Hogy pontosan hol élek nem akarom elárulni Pécs közelében...Akkor megyünk vásárolni amikor kell valami . Anyukámmal szokta menni. Vagy a barátnőimmel megyek be. esetleg amikor anyukámmal olyan a kedvünk (és az időnkből kitelik ) akkor e megyünk és egy csajos napot tartunk.
Szeretek öltözködni , de nekem inkább az ápoltság fontos( köröm, haj , bőr , fogak , stb.)
Sminkelni , csak suliba , illetve ha elmegyünk valahova szoktam. Szempillaspirál ( de nem annyira erősen , illetve szájfény)
kB. 3-4 db parfüm ritkán használom őket. Nem vagyok celeb függő. Van olyan akinek tetszik a stílusa , de inkább csak ihletet meríteni szoktam , nem másolni.13/L
Imádom a nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat.Szeretem a kicsit vagányabb dolgokat. Szegecsek pl.
18 vagyok, a zsepénzem egy hónapra 30 ezer forint, ebből fizetem a kolit, buszbérletet, a kajám egy részét stb. Tehát nem sok. Pesten tanulok, Hatvanban lakom.
Öltözködésre alig költök, ami ruháim vannak, azokat kb. 14-15 évesen kaptam, azóta nem sokat változott az alakom, jó rám minden ruhám és a minőségükkel sincs gond, nincs szükségem új holmikra. Cipőből szoktam kb. 1-2 évente újat venni, azok nálam valahogy hamarabb tönkremennek.
Sminkelni ritkán szoktam, életemben először 14 évesen voltam kifestve a 8.-os tablófotózásra. Azóta van egy szempillaspirálom, egy szájfényem, 2 színű szemfestékem, és kb. ennyi. Nagyon ritkán használom, legfeljebb színházba, ünnepségre, randira. Hétköznapokra nem.
Amit viszont nagyon szeretek, az a körmözés. Műkörmöm egyszer volt, azt nem bírtam magamon elviselni, de a saját körmeimet szeretem kb. másfél centisre megnöveszteni és dekorálni. Vannak hozzá ecseteim, sablonjaim, pontozóm stb. Nagyon szeretek ilyesmit tervezni.
Parfümöm most épp 3 van, kettő 15ml-es és egy 30ml-es, de már félig sincsenek.
Celebek. Hát, vannak kedvenc színészeim, akiknek szeretem a stílusát, de ők egyáltalán nem azok, akiket manapság a tinédzserek nagy része bálványoz, kevésbé ismert emberekről van szó. Majmolni kifejezetten nem szoktam, de ha pl. valakinek megtetszik a haviselete, ruhája, körme stb. akkor szívesen kipróbálom, nekem hogy állna az adott dolog. Ehhez nem is kell feltétlenül híres embernek lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!