Hogy ejtik egyes országokban a H&M nevét?
Figyelt kérdés
Pl. a briteknél, németeknél, svédeknél, franciáknál, olaszoknál, spanyoloknál, stb.?2013. máj. 11. 00:30
3/13 anonim válasza:
Alapvető műveltségi követelmény hogy minden ilyen kifejezést a származási ország nyelvén kell ejteni, nem lehet nem szabad más ország nyelve szerint ejteni soha!
Tudniillik előkandikál a butaság mert a francia nem ejt h betűt!
4/13 anonim válasza:
A francia szó elején nem ejt h hangot, önmagában a betűt kb. úgy ejtik, hogy "ás" (rövid á-val). Szóval a franciák mondhatják simán, hogy "ás é em". Ezt a "műveltségi követelményt" meg biztos van aki betartja (pl. elitista sznobok), de a többség inkább nem.
5/13 anonim válasza:
"nem szabad más ország nyelve szerint ejteni soha! "
De nem ám, mert leszakad az ég és elvisz a sznobkommandó.
6/13 anonim válasza:
nálam "há end em" és az is marad :D
viszont a Tv-ben "há und em"-nek is hallottam már.
7/13 anonim válasza:
wikipedia 1. mondat: A H & M Hennes & Mauritz AB (röviden: H&M) egy svéd multinacionális vállalat, mely a világ egyik legnagyobbja a kategóriájában, a divat világában.
8/13 anonim válasza:
ha valakinek azt mondanám megyek a hóembe, hát nagyot nézne :D...le van szarva ejtsd, ahogy akarod! én általában há und em-nek szoktam, mert eddig azt hittem német cég
9/13 anonim válasza:
"De nem ám, mert leszakad az ég és elvisz a sznobkommandó."
Nem, te gyökér, csak ha magyar vagy, akkor ne más nemzet nyelvén akarj gügyögni.
10/13 anonim válasza:
Én mindig is "há und em"-nek mondtam, de tulajdonképpen kit is érdekel? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!