Középkori ruha miatt meglincselnének?
Sziasztok! Fiú vagyok és az a problémám, hogy a mostani fiatalok, az én korosztályom egyre melegebben öltözik.
Gusztustalan és ízléstelen az a sok elkorcsosult páva, de gondolom tudjátok miről beszélek.
Arra vágyom, hogy visszahozhassam a régi korok öltözékeit,
a tógát, a tunikát, a szűröket, ingeket, vérteket.
Eredeti állapotban vagy akár összegyúrva a mával, hogy társadalomkompatibilis legyen.
Gondolok itt ruhadarabokra, mintákra, stílusokra, mint napjainkban a kalocsai minta beültetésére.
Lennének ötleteim, viszont valószínű ha kimennék tógában vagy reneszánsz ingben az utcára, megvernének, de minimum rám kiabálnának.
Sok elkorcsosult páva? 1% maximum... Attól, hogy valaki törődik az öltözködésével még nem lesz korcs.
A reneszánsz fasságaiddal te miért lennél kevésbé korcs, mint aki kivágott rózsaszín felsőben és fehér csőnaciban feszít az westendben naphosszat?
Nálunk van egy gyerek aki katonacuccban van egész nap. Hát nem semmi alak...
A csuhámban jól megvoltak 1000 éve, most is meglennének.
Inkább hordanék szőrruhát mint mustáros gatyát, meg konzerv cipőt fiú retiküllel...
pont erre a fogadtatásra számítottam, persze azért reméltem, hogy valaki megérti, hogy ízléstelen amit a sok bohóc csinál, másolva egymást míg mindenki ugyanúgy fog kinézni, mint egy meleg....
férfin rózsaszín? mennyünk már..
Szerintem csak rajtad áll, hogy miben mész az utcára, a legtöbb embert nem érdekli. Valószínű néha kapsz majd néhány furcsa pillantást, kérdést vagy beszólást, de ennyi. A legtöbben úgyis azt hiszik majd, jelmezben vagy. :)
Én sokáig cosplayeltem, és a rendezvényekre mindig a jelmezekben utaztam tömegközlekedésen. Mindegyik ruha nagyon kirívott a tömegből és szokatlan volt, de alig-alig kaptam pár megjegyzést az évek alatt. Pedig egyszer még "hercegnős" ruhám is volt, ráadásul a testvéremmel együtt, akkora szoknyákkal, hogy alig fértünk fel a villamosra. Még ezekre sem kaptunk semmilyen beszólást, talán egyetlen kislány súgta az anyukájának, hogy "Nézd, hercegnők!", illetve a Hősök terén megállított néhány turista fotózkodni. Ennyi. :)
#5 és #6 köszi a pozitív válaszokat!
Megnyugtat, hogy a fővárosban nem szóltak be, mert ott annyi és annyiféle ember van.
Viszont itt, északon, ahol én lakom, sok a "színes" egyéniség, vagy mondhatnám úgy is, hogy itt az utcákon nappal is sötét van.
Igazából az ilyenektől származó atrocitások aggasztanak.
Másrészt a gimiben, ahova járok, egy kabát miatt megbámulják egymást.
Az a legnagyobb baj, hogy ruhát is alig tudok venni...
Bemegyek egy kínaiba, mi fogad, csőfarmer, kivágott pólók, azok a béna ingek, idétlen övek, kínai-angol feliratok.
Máshonnan meg nem tudok, mivel se pénzem, se időm elmenni másik városba, ahol lehet ugyanezt kapnám. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!