Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Felpróbáltam egy üzletben egy...

Felpróbáltam egy üzletben egy csizmát, amikor le akartam venni, a cipzár becsípte a bőrt, és a belseje elszakadt. Az eladó kifizettette velem, meg kellett vennem, de a dobozát nem adta ide. Jogszerűen járt el?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 19:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem. De ha nincs blokk, akkor b.szhatod.
2013. márc. 7. 19:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Te nagyon butuska lehetsz... Velem a büdös életben nem tudták volna megvetetni.. Az ő selejtes csizmájuk volt, miért vetted meg?
2013. márc. 7. 20:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát,igazság szerint nagyon megijedtem, mert én szakítottam el a belsejét amikor véletlenül odacsíptem a cipzárral. Amúgy elvileg bőrcsizma... :(
2013. márc. 7. 20:15
 4/10 anonim ***** válasza:
elvileg? olyan nincs.. érzed az illatán, hogy bőr? Blokkod van?
2013. márc. 7. 20:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, van blokkom. Bőr amúgy, akciósan vettem.
2013. márc. 7. 20:38
 6/10 A kérdező kommentje:

Tudjátok nem is az a legnagyobb bajom, hogy megvettem, mert tetszik nagyon, kényelmes. Inkább az, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy ha vásárlás közben okozok kárt egy lábbeliben, köteles vagyok-e azt megvenni.

Illetve felháborítónak tartom az eladó viselkedését, mivel tök bunkó modorban kezelte a szituációt, semmi szükség nem volt rá.

2013. márc. 7. 20:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát én nem szóltam volna semmit, csak visszatettem volna a polcra és ha annyira tetszik elveszek egy másikat :D
2013. márc. 7. 20:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Látta az eladó, amúgy nem önkiszolgálós, ők adják a méretet, nem lehet hozzányúlni a dobozokhoz.
2013. márc. 7. 20:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Amennyiben nem hibás termék és a kár teljes egészében miattad következett be, ki kell fizetned. Ha pl. anyaghibás és azért történik, akkor nem vagy köteles, kérni kell, hogy szakértő vizsgálja be, ez akkor necces, ha ha véletlenül téged hoznak ki felelősnek, mert akkor a szakértői díjat is neked kell állni.

Nem gondolom, hogy jogszerűtlen volt, hogy a dobozt nem adta oda, sok helyen azt szajkózzák, hogy garancia csak csomagolással együtt érvényes, na nagy túrót, ilyen jogszabály nincs, ezzel verik át a fogyasztót.

2013. márc. 7. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Melyik boltban volt???
2013. márc. 8. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!