A te gimidben kötelező volt ( lányoknak) a tornadressz tesin?
És ha igen, végig? (18 év/ 12 oszt)
Lehetet valamit rávenni, ill. a színe is meg volt határozva?
Évszámot és sulit is (ha lehet) írjál, légszi.
Igen kötelező volt, és ez nem is volt olyan régen.
Én 2010-ben végeztem 19 évesen mert 5 osztályosba jártam, volt 0. évfolyam, és tesin kellett dresszt hordanunk. Nem kellett végig, mert addigra a tanár nyugdíjba ment. De ha jól emlékszem 10. osztályban még kellett hordani. A színe megvolt határozva fekete kellett, de elfogadta a sötétkéket is. Azt tudom hogy a mi tornatermünk az alagsorban volt és elég hideg volt ott még kora nyári időben is amikor kint tombolt már a 30 fok odabent meg 20 fok volt maximum.
Nem vehettünk rá semmit, legalább is az elején. Amikor meleg volt kint és kint tesiztünk a pályán nem lehetett felvenni pólót meg nadrágot, csak dresszben lehettünk, elég kellemetlen volt feketébe a tűzőnapon, de ez volt és a tanár nem fogadta el a kifogásokat. Ha már hűvösebb idő volt vehettünk rá pólót meg nadrágot, de mondta hogy szerezzünk hosszú ujjú dresszt tehát nagyon ragaszkodott ehhez, egyébként nő volt a tanár.
Én egyébként szívesen hordtam nem volt vele bajom. Amikor másik tanárt kaptunk az osztályban a lányok közül szinte mindenki megszabadult tőle csak 3-4 en hordtuk tovább. Még 12. ben is hordtam a dresszt azért kint a melegbe kényelmesebb volt mert ugye szellőzés miatt stb.. De akkor már kéket viseltem az mégis jobb volt a feketénél, meg télen alá öltözetnek viseltem egy hosszú ujjú dresszt de nem mindig.
Meg még a mai napig is van hogy felveszem alá öltözetnek ha kimegyek futni, de már csak nagyon ritkán húzom magamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!