Kezdő fotósként hol találok modelleket akik a képekért cserébe modellt állnának nekem?
elég érdekesen kezelik errefelé a szólásszabadságot
ha egy válasz nem tetszik a kérdezőnek, ha van benne csúnya szó, ha nincs, ha csak simán őszinte, de semmi sértőt nem tartalmaz, nem baj, töröljük.... nagyon helyes, előre a demokráciába :D
13
ha nem tudnám mit jelent nem is írtam volna ezt....te bonyolult
Kedves 12,14 választ adó, te tényleg nem vagy tisztában a TFCD fogalmával, ez nem ingyen munka..... Az ingyen munka az hogy pl felhív XY cég vezetője hogy héé figyi kell nekem egy palkát, csináld meg, de ingyen, és te megcsinálod. Nah ez ingyen munka.
A TFCD fotózásokat viszont magadnak csinálod, just for fun címen, nem haszonszerzés céljából elsősorban, persze betéve a portfóliódba nyilván lesz belőle hasznod, de az már csak másodlagos.
Szóval addig amíg marhára nem értesz a dologhoz, hiszen írtad nem mozogsz ebben a világban, addig nem írj le hülyeséget.....
Inkább ingyen, mint olcsón. Ha olcsón dolgozol akkor annak híre megy és az az ajánlás, hogy:
"Az én esküvőmet is Ő fotózta és csak harmincezret kért..." nagyon nem jó. Elkönyvelnek Olcsó Jánosnak és akinek így ajánlottak, az nem fog kifizetni egy reális 150 ezret még akkor sem ha már nem portfoliot építesz és ér is annyit a szolgáltatásod, míg ha azt mondod, hogy ingyen csinálod az első mondjuk tízet, cserébe ajánlást kérsz és azt, hogy ne mondjanak összeget, mert csak porfolioépítés céljából dolgozol ingyen, később pedig ebből szeretnél megélni, akkor egészen más a leányzó fekvése.
17
lehet hogy ez így leírva, kitalálva tök ésszerűnek tűnik, de sajnos nem így van. ha valaki ingyen dolgozik akkor úgy lesznek vele az emberek: "neki is ingyen csinálta, én miért fizetnék érte?? ennyi pénzért inkább keresek egy normális(aki pénzért dolgozott eddig is) fotóst"
én sem fizetnék pénzt egy fotósnak aki eddig ingyen dolgozott
Páran nincsenek itt tisztában dolgokkal:tfcd:mindeketten profitálnak belőle,a modell a jól elkészitett képeket,a fotós meg a portfolioja bővitést.
Sajnos egy bizonyos réteg félti magát attol hogy konkurenciája támad.
Ugyhogy haddjuk már ezt az "igazi-nem igazi" fotós dumát.
Nem attol lesz jó fotós valaki hogy félmillás Nikon vagy Canon lóg a nyakába....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!