Miért nem tetszik az sokaknak, ha valaki megengedheti magának hogy márkás ruhákba járjon? Miért kell valakibe belekötni azért, mert mondjuk nem hajlandó betenni a lábát egy kínai boltba?
Előző.
Már bocs, de szerintem ez baromság.
De oké, tegyük fel, elhiszem amit írsz.
Akkor magyarázd már el nekem, hogy hogyan lehet az, hogy a kínai nadrágok pár hónapot bírnak csak intenzív használat mellet, a pólók vagy nyúlnak, vagy bolyhosodnak, vagy éppen a varrásuk jön szét.
Ezzel szemben én dolgozok (29 éves vagyok) befogtam munkásruhának pár darab középiskolás márkás ruhákat, és kb. 13-14 éves koruk ellenére egyik sem fakul ki, nem nyúlik, nem bolyhosodik, semmi bajuk sincsen. Ezek szinte örök életű ruhák, több, mint 10 éves létükre semmi bajuk sincsen!!!
Ja, és ehhez még az is hozzátartozik, hogy csak 2 szabadidőnadrágot fogtam be munkásruhának, 1 vékonyat, és télre 1 vastagabbat, és 3 pólót cserélek 1 héten.
A 2 nadrág Adidas, a 3 póló egy Adidas, egy Budmil, és egy Levi's. Szóval ráadásul ezek az olcsóbb márkák és már ezek is milyen jók, soha nem mennek tönkre.
És akkor még nem beszéltünk rendes drága márkákról: Armani, Diesel ...
Ezeket mivel magyarázod meg?
Eggyre választódik szét az országban egy szegényebb réteg és egy tehetősebb. A szegény réteg egyik rögeszméje, hogy biztosan azért nézik le őket, mert csórók. Ez a gondolkodás egy szinten van azon gazdagabb emberekével, akik valóban azért néznek le mást, mert ők szegényebbek.
Én személy szerint a tehetősek közé sorolom magam. Nagyon sokáig a társasági köröm nagy része szegényebb figurákból állt és sajnos azt tapasztaltam, hogy egy idő után irigység lesz bennük azokkal szemben.
Például: -persze, neked könnyű mindened megvan!
-Anyuci, Apuci pénzévere vered magad!
-Nekem ilyenkor már dolgoznom kellett!
A tehetősebb réteg gyerekei/felnőttei tehetnek arról, hogy nektek rosszabbak a lehetőségeitek?? És sajnos azt is tapasztaltam, hogy a szegényebb gyereket, felnőttek előszeretettel vamzerkodnak a gazdagabbakra. Íly módon mi a meglepő abban, hogy a pozitívan hozzáálló tehetősebb nem fog barátkozni ezen emberekkel? (AMIT EZEKUTÁN ÖRDÖGI KÖRKÉNT ISMÉT LENÉZÉSNEK DIAGNOSZTIZÁLNAK)
VISZONT AZOK A JÓMÓDÚAK, AKIK CSAK AZÉRT NÉZNEK LE EGY EMBERTÁST, MERT ROSSZABB KÖRÜLMÉNYEKBŐL VALÓ AZ UGYAN OLYAN HELYTELEN ÉS MEGVETNI VALÓ VISELKEDÉS!! Biztos vagyok benne, hogy ezen oldalt is előfordul, hogy a szegényebb gyerek aki pozitívan, emberségesen áll a tehetősökhöz elutasítást kap. Persze ők bennük is kialakulhat egy ellenszev a másik réteggel kapcsolatban!
Vegyük emberszámba egymást, tehetőségtől függetlenül! Mert aki benne ragad ebben gondolati körbe az nem a jó út felé halad!
(ui.: ha egyetemen jó jegyet kaptam, vagy esetleg jót flörtöltem egy lánnyal akkor én igen is magabiztosabban, vidámabban fogom magam érezni, és nem kéne ezt lenézésnek stbnek titulálni! ---személyes tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!