Miért szólják le olyan sokan azokat, akik divatosan
öltözködnek?
Figyelt kérdés
Aki divatos cuccokat hord, arra azonnal rá van kenve, hogy divatmajom, hülye liba, nincs egyénisége, mert úgy öltözik, mint a többség. Arra senki nem gondol, hogy esetleg azért vesz fel valaki divatos cuccot, mert tetszik neki, nem pedig azért, hogy másokat majmoljon?
Nekem semmi bajom azzal, aki divatosan öltözik, ha ebben leli örömét, akkor tegye. De ha már a divat teszi ki az életét, az nagyon sekélyes, és au ilyen megérdemli hogy leszólják:/
Nah meg a másik, amikor valami 12 egy tucat lányka jön a nagy egyediségével... fóf@szt... Öltözzön úgy, ahogy akar, de ne gondolja, hogy olyan egyedin néz ki, amikor olyan, mint akit futószalagon gyártottak... Ezt nmost nem csak a hellókitti és rózsaszínmániás plázacicákra értettem, hanem emókra meg hasonszőrű társaikra is.
2009. szept. 1. 20:26
2/16 A kérdező kommentje:
Szerintem az egyediség nem merül ki a külsőben... Lehet attól valaki tök egyedi, hogy sok más emberhez hasonló az ízlése.
2009. szept. 1. 20:37
3/16 anonim válasza:
Én teljesen egyetértek veled, kérdező.
Egyébként miért hiszik a rockerek, gothok stb, hogy marha egyediek, miközben ők is csak egy irányzatot követnek?!
2009. szept. 1. 20:43
4/16 Sexylady válasza:
kedves 20:43mas! Azért abban nincs igazad hogy egy lapra veszed ezeket a stílusú embereket azokkal akik a divatot követik, mert ezek az emberek lehet hogy évek óta ugyanabban a stílusban öltözködnek, ameddig egy divatot követő ember szezononként teljesen máshogy....
2009. szept. 1. 20:53
5/16 A kérdező kommentje:
Szerintem valamilyen szinten mindenki egyedi. Az ilyen stílusokhoz is mindenki másképp áll hozzá. A hasonló öltözködéssel a hovatartozásukat fejezik ki. Ez kb olyan, mint egy iskolai egyenruha.
2009. szept. 1. 20:59
6/16 anonim válasza:
Hát szerintem elég gusztustalan, ha valaki állandóan az aktuális divatot követi... Annak tényleg nincs egyénisége. A másik dolog az, hogy intelligens emberek nem követik napról-napra a divatot. Nem azt mondom, hogy azok rongyokban járnak, de ahhoz, hogy valaki a napi divatot követni tudja, ahhoz bizony időre van szüksége. És azt az időt nem munkára, tanulásra, vagy egyéb hasznos dologra fordítja.
2009. szept. 1. 21:03
7/16 anonim válasza:
Azért, mert aki egyfolytában a divatot követi, és itt is olyan kérdéseket tesz föl, hogy mi lesz xy időszak divatja, meg hogy milyen színek divatosak ősszel, meg hogy divatos-e ez a ruhadarab, az egy sekélyes tömegember, könnyen manipulálható, megy a csorda után, és azt hiszi, hogy attól nagyobb ember lesz mások szemében, ha egy homokos külföldi divattervező által kifejlesztett ruhadarabot hord.
2009. szept. 1. 21:38
8/16 Thurston válasza:
Mert aki követi a divatot, annak nincs egyénisége. Saját ízlése. Ha követed a divatot, az azt jelenti, hogy mások mondják meg, hogy neked mi tetszik.
2009. szept. 1. 22:44
9/16 anonim válasza:
Ez egyszeru...irigyek...es tapasztalatbol mondom:)
2009. szept. 2. 01:44
10/16 anonim válasza:
Ha nekem tetszik egy ruha azt hordom évekig, függetlenül attól, hogy divat még vagy nem. És igen, annak nincs egyénisége aki mindig az épp aktuális divatot követi. Miért van az, hogy egyik évben még tetszik valakinek pl a csőnadrág következő évben meg már cikinek tartja, hisz a trapéz a menő már.
És szerintem se jó példa mikor a rockereket, gothokat, punkokat hozzák fel. Ők nem szezononként váltogatják a ruhájukat. Emlékszem annak idején még mikor én is ebben a stílusban öltözködtem (és mielőtt belém kötne valaki nem változott a zenei ízlésem, csak a munkahelyemen megkövetelik, hogy elegáns és csinos legyek) sok divatmajom szerint igénytelen voltam, mert hogy néz ki a tornacipő vagy bakancs, a szakadt farmer, bőrkabát stb. És pár év múlva mi jött be divatba, a szakadt farmer, lánc az oldalon, punk frizura. Akik előtte a legjobban fújjoltak azok kezdtek elsőnek így öltözködni. Hát ezért szólom le őket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!