Kellemetlen dologgal fordulok hozzátok, vásárlási szenvedéllyel küzdök!?
Nagyon szeretem a szép ruhákat, és sokat megis veszek:S Már tele van vele a szekrényem, már megmutatni se merem ithon, néhányat dugdosok.Kb minden hónapba 2-3 at veszek.Hogy küzdjem ezt le?
L20
Szia
Ez már szinte mánia nálad...Sajnos még komolyabb is lehet a dolog...A legkönnyebben azzal segítesz magadon, ha nem veszel magadnak ruhát! A pénzt pedig megpróbálod valami hasznosabb dologra elkölteni...Ahogy látom, sajnos sok felesleges pénzed van a semmire... Ne haragudj de én ezt így látom! Kezd el gyűjteni egy utazásra vagy valamire ami értelmet ad, és így pénzed is lesz,és az értelmetlen és felesleges vásárlásról is leszoksz! :)
Nekem egy db ruhásszekrényem van csupán de abba mindenem belefér! Az összes ruhám., téli kabát, sapka csizma, dorkó és nyári szandi és minden! Na ezt csináld utánam :)
Büszke vagyok rá, hogy nem függök a ruháktól, és mégis szépen és csinosan öltözködöm,de nem vagyko függő
Sajnos velem is ez van,de én nem kifejezetten a ruhákkal vagyok így,hanem mindennel. Ha rossz kedvem van,akkor azért,ha jó,akkor azért,de egyszerűen szükségét érzem,hogy vegyek magamnak valamit,valami apróságot,mind1. Főleg a kozmetikumok,sminkek terén vagyok durván felhalmozó.
Szóval amikor már függőségről van szó,akkor nem biztos,hogy úgy működik a dolog,hogy elhatározod és kész. Akik nem szenvednek ettől,azok persze így gondolják,de ez ugyanolyan probléma,mint a cigaretta,alkohol vagy egyéb más függőség. Ha nem vásárolsz,elvonási tüneteid lesznek,persze más fajta,főleg depresszió. A havi 2-3 szerintem még nem ez a beteges szint,ezt talán ki tudod küszöbölni azzal,hogy tudatosan nem viszel magaddal pénzt,se bankkártyát,se semmit,csak annyit tartasz magadnál,amennyi feltétlenül kell. Ha úgy érzed,hogy komolyabb a baj,akkor egyrészt meg kell beszélned a szüleiddel másrészt szakemberhez kell fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!