Visszafizetik a Stradivariusba visszavitt termek arat 3 napon belul?
Nemrég végeztem el egy eladói tanfolyamot és igen, vissza kell fizetniük.
Ilyenkor a lehetőségek:
- ha hibás az áru, kicserélik ugyanolyanra
- ha nem akarod kicseréltetni, akkor vissza kell fizetniük az árát.
A törvény értelmében nem tehetnek olyat, hogy levásároltatják (pedig a legtöbb helyen ezt teszik, mert sok ember nem tudja)
És az is baromság, hogy "a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk". Bármit vissza lehet vinni, ha sz@r, ki lehet cseréltetni vagy visszakérni a pénzt.
Mi a gondod a cuccal?
2-nek igaza van. Ha hibás az áru, vissza lehet kérni a pénzt. Persze általában erre nagyon húzzák a szájukat és mindent megtesznek, hogy ne a pénzed akard.
Ha sokat akadékoskodnak, kérd a panaszkönyvet, rögtön kifizetik :)
Igen, idén voltam eladóin és így tanították, hogy a törvény szerint, ha nemakarod cseréltetni vagy ha javítható, javíttatni a hibás árut, vissza kell adniuk a pénzed.
Nem adtam semmilyen kezet a válaszodra, mert tényleg mindenhol ezt csinálják, hogy vásárold le. Pedig a törvény szerint nem tehetik meg, de kihasználják a rengeteg ember tudatlanságát.
Amúgy ha veszel valamilyen élelmiszert és otthon kibontáskor kiderül, hogy romlott, blokkal simán visszaviheted és vagy olyanra cserélteted vagy visszakéred a pénzed.
Persze mondhatod azt is, hogy szeretnél abban az értékben vásárolni, mert épp szükséged van valamire, de sz eladó ilyen nem mondhat.
És nagyon gáz, mert tavaly én sem tudtam még ezt. Vettem egy fekete csizmát, felpróbáltam, jó volt. Otthon felvettem megint, defektes volt a cipzár. Vissza a boltba, hát ők aztán nem adnak másikat, kicserélik a cipzárt. 2 hét alatt készült el. Megyek érte, bele volt varrva kék cérnával (a feketébe), ráadásul hullámosan és ferdén. Kértem vissza a pénzt, de nem akaródzott nekik visszaadni, én meg nem tudtam, hogy kötelességük. Kicserélni nem tudták a csizmát, mert nem volt már a méretben, de rám akartak tukmálni egy hasonlót, ami nem tetszett. Na akkor ismerősöm elkezdte kiosztani őket, hogy mit képzelnek, ilyen munkát végeznek 2 hét alatt, ráadásul sorba hozták vissza az emberek a selejtes cipőket. Akkor gyorsan kifizették, csak fogja be a száját. Ráadásul úgy tanultam, hogy ha direkt a cuccod miatt mész, az utiköltséget is a boltra lehet verni. Ha ezt tudtam volna... 80 km-re volt a bolt.
Ennek azért érdemes utána nézni, pontosan hogy működik.
Hogyha valamit visszaviszel, mondd nyugodtan, hogy te úgy tudod, hogy ilyen lehetőségeid vannak és szeretnéd visszakapni a pénzed.
Amúgy meg ha bunkók veled a boltban vagy eladót hívsz és sokáig váratnak akkor nyugaodtan kérd el a panaszkönyvet, mindjárt olyanok lesznek, mint a kezesbárány.
phuu tényleg nagyon szépen köszönöm a kedves kommentelők válaszát! Most már nyugodt szivvel vissza viszem a terméket!
Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!