Platform egybetalpú? 11 cm sarokkal. Mennyire kényelmetlen?
Valami hasonló...
Én sose próbáltam, de ezeknek ilyen vékony a sarkuknál... nem dülöngél ebben a láb jobbra-balra emiatt? Mert mondjuk tűsarkúnak is vékony a sarka és abban iszonyat fájdalmas járni, meg dől a láb ha picit is rosszul lépek. Ez mennyivel másabb annál?
Vagy jobban járok ha inkább ilyesmi vastag sarkút veszek?
Csak boltban szinte mindenhol egybetalpúak vannak...
Nekem tetszik mindkét fajta, szóval az érdekel melyik kényelmesebb, melyikben könnyebb járkálni?
Az első tuti, hogy kényelmesebb. Bár mindennap azért már lehet, hogy az is sok lesz és például ha sietni kell valahova, akkor nem feltétlen az igazi. Én is nem rég vettem egy platformos egybetalpú bokacsizmát és nekem nagyon kényelmes. Igaz az max. 7-8 centi lehet és már régebben is járkáltam platformos cipőben nyáron, szóval megszokta a lábam.
Én a 11 centit egyébként soknak találom. Ha nem jártál még hasonló cipőkben, akkor először egy kisebb sarkút próbálj.
Kizárólag dülöngélés szempontjából nézve a wedge is és az oszlopsarok is ugyanolyan jó választás a tűsarkúval szemben, hiszen a saroknál a járófelület szélessége nagyjából hasonló mindkét típusnál. Ami miatt mégis az elsőt éreznéd kényelmesebbnek, az a saroktengely kisebb mértékű merevsége. Egy éktalpúban mindig puhábbnak fogod érezni a járást, de egyensúlyozgatni egyikben sem kell és a boka sem fordul ki olyan könnyedén, hacsak nem lépsz véletlenül bele valami gödörbe.
Boltokban egyébként mindkét típus van, a Deichmann-ban pl. láttam fűzős, színes blokksarkúakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!