Miért szórja a rengeteg tinédzser a pénzét a leggagyibb fast fashion üzletekben (New Yorker, Bershka, Pull and Bear)?
Szerintetek hogy vásárolhatnak ilyen tömegek a silány, ócsó, ránézésre is általában rossz minőségű, gagyin kinéző cuccokat kínáló üzletekben?
Ha még kedvező áron adnák, megérteném. De mégcsak nem is az! New Yorker mindennek a legalja, a férfi uccok legalábbis tuti, ha tízszer bemegyek, tízszer hányva jövök ki.
A Bershka cipők mind műanyag ragasztott vackok, pár hét (!) után leválik a cipők talpa, de a ruhák is olyan gagyin festenek..... és ehhez képest nem olcsók! Még pár ezer Ft és szebbet, tartósabbat kap az ember, klasszikusabbat akár, nem a pillanatnyi tömegdivatot....
Akinek szeme van, látja ezt, és nem hiszi, hogy e márkák képviselik a minőséget, eleganciát.
Miért nincs igény másra, jobbra?
16:38as vagyok.
abban viszont igazad van, hogy a New Yorker az ocsmány sz*r. Kicsit olyan mint egy kínai üzlet, csak plázákban. Lassan eléri (sülyedésben) az anno még létező JeansClubot.
Figyu. Egy tinédzser biztos nem fog úgy öltözni, mint egy 25-30-35 éves elegáns irodában dolgozó személy. Azért hagyjuk meg, hogy a New Yorker és a Zara között igencsak nagy árkülönbség van, mert míg a NYerben megkapsz egy kardigánt 4ezerért, a Zarában ugyanez 7-8ezer. És: a tinik 95%-át még a szülők pénzelik, épeszű anyuka/apuka pedig nem ad a gyereknek havi 5000 ft-nál többet, mert neki mi az anyám kínjára kell? (Persze most jöhetnek a felháborodott válaszolók, teszek az összesre magasról ;) Már ha jönnek...) A cipők terén igazad van, tényleg szarok, én is tapasztaltam.
OFF: Inkább turkálóban vásárolok, 1. mert nem engedhetek meg magamnak egy szaros felsőt 5ezerért 2. ott olyan márkák vannak, mint a New Look, M&S, George; azért ezek is jók, anyagban is - pl az egyik felsőm már 1 éves, nem nyúlt ki, nem fakult ki, nem bolyhosodott ki, olyan, mint újkorában (illetve... :D). De: inkább spórolok, gyűjtök egyetlen egy minőségibb darabra, pl kabátra mondjuk a Zarából vagy H&M-ből (aminek nyilván látszik a minősége, anyagvastagsága, tartása, stb), minthogy megvegyek egy tré vackerájt a kínaiból vagy NYerből vagy Bershkából, mert amúgy én is utálom ezeket a boltokat.
Nem tudom mennyire számítok még tinédzsernek :) 19 éves lány vagyok, bár nemsokára töltöm a 20at :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!