A house zenéhez milyen öltözködési stílus tartozik?
Semmilyen.
Mondjuk jó lenne tudni, hogy milyen house-ról beszélünk, mert mondjuk az electro house, diva house és balearic "beat" hallgatóközönsége nagy eséllyel nem ugyanazt a társadalmi réteget takarja.
Valami ilyesmi lehet, összegezve:
Acid House = ilyen tulajdonképpen nincs már.. szóval "semmi". Nem is ismerek most hirtelen olyat, aki Acid House-t hallgatna (pedig tisztelném, az fix).
Ambient House, Deep House, Nu Jazz, = ezeket nem tinédzsereknek és fiataloknak "találták ki". Itt is vannak kivételek persze, de elég nagy az esélye annak, hogy aki mondjuk ambient house-t hallgat, az semmilyen öltözködési stílust nem képvisel már, csak magát adja - mivel ezeknek fénykora jó 10-20 éve volt, az ilyet hallgató egyének már réges régóta érett, felnőtt emberek.
Balearic Beat, Ibiza House, Latin House = a név mindent elárul.
Diva House = Homoszexuális klubbok himnuszai, meleg kultúra.
Garage House = egy cipőben jár az Acid House-szal.
Progressive House, Progressive Trance, Tribal House, Microhouse = minden műfajnak van egy "sans nobilité", vagyis sznob alfaja. Szerintem House-nál ez a Progressive lenne (ezt senki ne vegye magára, én is szeretem - ez inkább jóízlés kérdése). Magyarországon úgysem ez lesz a jellemző, de Armani öves, YSL pólós, BMW-s ficsúrokat könnyen el tudok képzelni.
UK Hard House, Hi-NRG stb. = ez sem igazán létezik már, mellesleg semmi különös.
Most lehetne sorolni még a többit is, de nem maradsz le semmiről, a legtöbb egyszerűen nem létezik ma már.
Hát..... Az öcsém Electro-Houseos, és az ő elmondásai alapján, és az én véleményem alapján: Fekete sportcipő világos színű fűzővel, Fekete bőrdzseki, hülye pólók :P ,Sötét farmer nadrág.
(13/F, Raver)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!