Használt vagy új ruha? Szoktatok turkálóban vásárolni? Vagy csak újonnan? Miért?
Én turis vagyok. Turiőrült, imádok ott vásárolni. A kínait nem szeretem mert hamar tönkre megy és minden embernek olyan van. Amiket a turiban vásárolok azok sokáig bírják és márkásabbnál márkásabbak és persze nem jön velem szembe vagy 10 ember akin ugyanaz a felső van. Sajnálok kiadni 20 ezer Ft-ot egy Zara ruhára. Rengeteg cipőm és ruhám van a turikból.
Az emberek fejében a turikról az a kép él h büdös szag árad és ki kell turni a bálából vagy vmi dobozból. Pedig nem. A Hádák nagyon jók. Vállfán vannak a ruhák. A legtöbb ruha vadi új vagy alig használt. Rengeteg olyan ruhát turiztam amin még az árcédula is rajta volt. És nem kevés euro vagy font volt ráírva.
Nézzetek be egy Hádába. [link]
Ne haragudj, nem megbántani akarlak, csak közölném a véleményem rólad. "Engem sem vonz a gondolat, hogy mások használt ruháit vegyem fel. Az, hogy más ott vásárol, az engem nem érdekel, nem nézem le." De igen, az első mondattal pontosan azt fejezed ki, hogy lenézed, még ha ennek az ellenkezőjét is mondod. És igen, szerintem is sznob vagy, számomra a sznobság viszont azt jelenti, hogy olyasmiről alkotsz ilyen negatív véleményt, amiről fogalmad sincs. Egyáltalán nem baj, hogy nem szeretsz turiba járni, viszont fogadni merek, hogy még soha nem voltál egyben sem, mégis leszólod őket. Én kb egy éve voltam életemben először turiban, azóta hetente minimum egyszer elmegyek.Már megszámolni sem tudom, hogy azóta mennyi ruhát, cipőt, táskát vettem ott,és talán 1-2 kivétellel mindegyiken rajta volt az eredeti, gyári címke, tehát vadi újak voltak (legalábbis feltételezem, hogy nem hordta senki fél kiló papírral a nyakában). Az már megint más dolog, hogy a Háda turikban kb az árukészlet fele nem is használt ruha magánszemélyektől, hanem a Primark, Topshop, H&M, stb üzletek a megmaradt utolsó darabjaikat adják el a cégnek Angliában, nem véletlenül találtam meg múltkor ugyanazt a Papaya farmerdzsekit 7 példányban, mind különböző méretben, mindegyik címkésen (egyet el is hoztam). Ma vettem egy pöttyös H&M felsőt, egy H&M Garden Collection tunikát, egy kockás Marks&Spencer, mindhármat címkésen, valamint egy nem címkés, de patyolat tiszta és hibátlan Vans slipont, ezekért összesen 5000 Ft-ot fizettem. Én nem hiszem, hogy rosszul jártam volna, és azt sem hiszem, hogy undorító, vagy igénytelen lennék. Természetesen a címkés ruhákat is első dolgom bedobni a mosógépbe, de utána nagyon szívesen hordom őket. Számomra a kínai sokkal igénytelenebb (persze, ott is lehet néhány jót is kifogni, én is járok kínaiba), de azokból a ruhákból a sokadik mosás után sem jön ki az undorító kínai bolt szag, valamint az is igaz, hogy a totális stílustalanságot érheted el velük, igen könnyen (ami persze szintén nem baj, nem lehet mindenki stílusos).
Ja, és a kilós turik a leggyakrabban valóban undorítóak, én szinte csak vállfásba járok. Ez ugyanolyan, mint egy "rendes" üzlet, csak éppen sokkal kellemesebb az atmoszféra, az eladók pedig nem zaklatnak, és nem azt lesik, hogy épp mit akarsz ellopni.
Én nem kérem, hogy turiban vásárolj, csak azt kérem, hogy ne mondj róla véleményt, amíg nem voltál soha egyben sem.
20/L
"Engem sem vonz a gondolat, hogy mások használt ruháit vegyem fel."
"De igen, az első mondattal pontosan azt fejezted ki, hogy lenézed."
Ebben a mondatban nincs lenézés, esetleg te beszélted bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!