Lányok! Annak idején általános iskolában, amikor ünnepség volt előírták a tanárok, hogy milyen rucit vehettek fel?
Figyelt kérdés
Például milyen harisnyát hordtatok?Pamutot,nejlont,feketét,fehéret testszínűt?Esetleg szivesen visszaemlékeztek erre?2012. máj. 4. 21:12
1/8 anonim válasza:
Igen. Fehér blúz, sötét alj, térdzokni.
Sőt, még iskolaköpenyt is kellett hordani az iskolában, sőt, ünnepségen volt még úttörő és kisdobos nyakkendő is.
Ebből csak az iskolaköpenyt sírom vissza.
2/8 anonim válasza:
A szüleim is az iskolaköpenyt emlegették, de utálták. Én pedig áldom az eget, hogy már nincs ilyen.
3/8 anonim válasza:
Igen, mi utáltuk, de a szüleink szerették. Nem a ruháink koszolódtak annyira, hanem a könnyen mosható köpeny. Most pedig akkorák a társadalmi különbségek, az emiatti kirekesztés, hogy én visszahoznám kötelező jelleggel.
4/8 anonim válasza:
Igen. Sokszor kértek sötét szoknyát és hozzá alsóban fehér nejlonharisnyát, felsőben testszínűt. Télen volt rosszabb, mert eléggé fáztunk benne, sokszor kettőt húztunk egymásra, hogy le ne fagyjon a lábunk.
5/8 A kérdező kommentje:
A mi időnkben,szintén volt köpeny valamint kisdobos kék,és piros úttörőnyakkendő.Fiúknak fehér ing,sötét nadrág volt a kötelező.Lányoknak fehér blúz,szoknya és fehér pamutharisnyanadrág(az a bordás) volt előirva.Nekik viselniük kellett ezt a harisnyát akár hideg volt akár nem.Azért mert a tanárnők azt akarták,hogy mindenkinek egyforma ünneplője legyen,a nejlont például csak jó időben engedték meg.De télen még a felsősöknek is a pamutot kellett hordaniuk mert nem akarták,hogy megfázzanak.
2012. máj. 4. 22:45
6/8 anonim válasza:
Nálunk csak fehér blúz + sötét szoknya/nadrág iskolai nyakkendővel... semmi más, ilyet még nem is hallottam, hogy harisnyát is megszabják egyes helyeken:O nálunk nem volt iskolai köpeny, hál'istennek:)
7/8 A kérdező kommentje:
Hát igen,nálunk ez volt.Ellenben hétköznapokon azt vehettél fel amit akartál,de az ünnepség az más témát jelentett.Sőt tesi órán én a fehér pólót akartam felvenni,de az akléta volt kötelező én pedig azt utáltam,de nem volt mit tenni.Szerencsére a szakmunkásképzőben,már enyhébb feltételek voltak.Például ott egy lányt sem láttam tornadresszben gimnasztikázni,csak melegítőben meg pólóban.Na de ahány ház annyi szokás
2012. máj. 5. 21:03
8/8 A kérdező kommentje:
Ja igen,kihagytam valamit!Ami a harisnyát illeti ott nálunk azért volt megszabva mert abban az időben szinte mindenhol ilyet lehetett kapni,és nem létezett még akkor csíkos-mintás harisnya mint manapság.A bordás pamuthari volt a divat még a tanítónők számára is,ami hát ugye teljesen eltünt a boltokból.CSak elvétve látok pár gyerkőcön.Egyszerűen nem akarták,hogy a lányok télen megfázzanak,mert nem volt még akkor tornaterem,és a folyosón tartották az ünnepségeket.És ugye onnan nyilt a főbejárat,mi meg szünetben a folyosón kellett lennünk.Akárhogy is,de ezek az idők ködbe vesztek.
2012. máj. 5. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!