Soha nem szokja meg a lábam a magassarkút?
Nem mondom, hogy sokat, de azért nem kevésszer vagyok magassarkú cipőben és mindig megfájdul a lábam. A legjobb esetben csak 1 óra után kezd el benne fájni, de így is nagyon rossz, hogy pár órát alig bírok ki!:S
Pedig nem nagyon magasak, nem is platformos (vagyis van olyan is, de nem csak olyan), fokozatosan próbáltam, tehát eleinte alacsonyabbat hordtam, most már magasabbakat, de nem magasakat egyáltalán!
Elég nagy a lábam (40) és van egy kis lúdtalpam. De akkor már nem is fogom bírni még ezt a magasságot se, vagy mi?:( Olyan szép cipőket látok, de nem veszek emiatt, mert a talpam nagyon fáj benne.
Javaslat?(: 16/L
Húú én 30 vagyok, de az utóbbi 5 évben alig hordtam magassarkút. Ha lehetne, sosem hordanék, vagy csak ritkán.
15 évesen kezdtem el mert alacsony voltam kb. 162cm és utáltam. Mindig abban jöttem mentem, csontkinövésem lett.
Most már valamennyivel magasabb vagyok, kb. 167, de már ott tartok, hogy télen lapos magas szárú csizma, nyáron max. 5 centis telitalpú papucs, ami még jó is a lábnak.
Ha meglátok egy magassarkús nőt az utcán, szó szerint még a látványba is belefájdul a lábam! :SS
Semmi pénzért nem hordanék már ilyeneket...
Ha 165cm felett vagy magasságban,akkor semmiképpen se erőltesd a dolgot, inkább vegyél csini laposakat, vagy max. 4-5 centiseket...hidd el, ezekből is vannak csini darabok!
Nemlehet hogy esetleg nemaz a fajta csaj vagy akiknek inkabb a sportosabb cuccok allnak jol?:)
Nemvagy ilyen sportosabb tipus?
En olyan fel eve szinte mindig tusarkuba vagyok,telen hosszu tusarku csizmam volt
Eleinte nekemis fajt,de egy ido utan megfogod szokni:)
Nembiztos de nekemigy volt
Meg azsem mind1 hogy hogy lepsz benne,erezd a sarkat,szoval jarj benne minel tobbet,egy ido utan megszokod,ha noiesebb tipusvagy :)
15/L
Nekem egyik ismerősöm mondta pár éve, hogy amíg nem szedett fel pár kilót, addig tök jól bírta a magassarkút, most meg már nem. Nem lehet, hogy ez az oka?
Sajnos én is küzdöm ezzel a problémával, de nekem mindig is volt (legalábbis amióta hordhatok egyáltalán magassarkút mindenképp) egy kis súlyfeleslegem, tehát nekem hasonló tapasztalatom nincs.
24L
Ha alapból lúdtalpad van, akkor egy betét nem ártana, pláne magassarkúban, mert így, gondolom, főleg a a térded, gerinced, csípőd táján fájdogálsz, mert a belső bokád süllyedését a tested próbálja ellensúlyozni, ebből pedig helytelen tartás lesz...a következő a fokozat, az ízületi fájdalmak, lábszárra sugárzó fájdalom.
Nézd, én nem mondom, hogy szokj le róla, de tudd, nem ettől lesz lány egy lány, vagy egy nő nő.
A férfiak miatt ugyan ne törd ki a bokád, mert nagyon sokuknál, a lábbeli az utolsó dolog amit megnéz rajtad, persze ha nem feltűnően ordító ronda darab van rajtad :)
Ha magad miatt, hát szíved joga, tudom én, csini akarsz lenni. De azért ennyi fájdalmat szerintem nem ér meg, így..ahogy írtam talpbetét, tehermentesíteni kell a végtagjaidat.
A magassarkú főleg a lábujjak tövét terheli, és kedvez a bütyköknek. Vannak zselés talpbetétek:
pl. Avon Foot, Scholl Party Feet, Ba-bér talpbetét. Azt hiszem az uccsót még szandálhoz is lehet felvenni, mert átlátszó anyagból van.
Egy idő után mindenkinek megfájdul a talpa a magassarkúban, HA sokáig tipeg benne.
De ha neked amúgy is fáj benne, azt javaslom ne hordd, mert az csak rosszabb lesz.
Ha kigyógyulsz a lúdtalpból, akkor megszokja. Tapasztalatból írok mindent.
Menj el ortopédiára, hogy a lábadra készítsék el a lúdtalpbetétet és kb 1-2 évig csúnya és otromba cipőkben kell járni, hogy bele lehessen tenni a betétet. Ha teljesen kigyógyultál a lúdtalpból, utána nyugodtan tudsz felvenni magassarkút életed végéig(és öreg korodban gerinc és térdproblémáid sem lesznek)
ha most kibírod ezt a kis időt, sokkal jobb lesz, de minél tovább halasztod, annál több ideig kell majd gyógyítani a talpad.
Ha nem mész el orvoshoz, akkor mindig ilyen érzékeny lesz a lábad a magassarkúkkal és soha nem fogod tudni hosszabb ideig hordani.
te döntesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!