Festettetek már be ruhát magatoknak?
én egy vajszínű szoknyát festettem be meggypirosra. Eddig csak 2-3szor mostam, de nem igazán változott a színe. De mikor festettem, nem lett olyan sötét a végén, mint ami a színmintán volt.
A lényeg, hogy ha sötét színűre fested, akkor a vízben kell kihűlnie a nadrágnak( kb 1 órát kell forralni a festékben, bár attól is függ, mivel fested) és utána jól át kell öblíteni ecetes hideg vízben.
Nagyon régen volt,amikor ruhákat festettem.
A festéken van használati utasítás,de a mostaniakat nem ismerem.
Mielőtt neki fogsz,van néhány dolog,amire oda kell figyelned:
Lehetőleg fehéret fess át.A festést általában magas hőfokon kell végezni.Ezért a nadrágból előbb vágj le egy pici darabot,és tedd lobogvaforró vízbe,hogy megállapitsd,festés közben nem fog-e összemenni a nadrág?
Először kevesebb festéket használj,és ha nem elég kék,fessed át újra.Sötétkékből nem tudsz világoskéket varázsolni.Ha kész,akkor nagyon ecetes vizben jól mossad át, az konzerválja a festéket.(Az ecetes áztatást célszerű minden mosáskor megismételni) Ettől nem lesz ecetszagú a nadrágod.Még így is előfordulhat,hogy befogja a fehérneműt.A színét pedig megtartja.(Legalábbis régen így volt.)Sok sikert !
ahogy írták már. van a tasakon használati utasítás
és viszonylag sötétkék farmert festettem feketére. kb fél év után is jó színe van. viszonylag.
ecetes megoldás nem rossz de lehet kapni vmi fixáló folyadékot is (hasonló tasakban, mint a festék), arra rá van írva mennyi kell belőle és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!