Most így télhez közeledve hány nap hordás után dobsz egy pulóvert, pólót, nadrágot a mosógépbe?
Érdekelne, hogy ki hány napos használat után ítéli mosásra a különböző ruhadarabjait?
Ti szoktátok számolni, hogy például egy nadrág hány napja volt kimosva vagy hány napon keresztül volt rajtatok?
Télen, nem izzadunk úgy mint nyáron, tehát gondolom ritkábban mossátok Ti is a ruhákat nem?
nadrág:3-4 nap
pulcsi:havonta kb 1
póló: max 2x veszem fel
természtesen ha nem izzadok bele és nem megyek bulizni. Meg szoktam szagolni, ha cigifüst szaga van, akkor mosom.
Nadrág: havonta 1x mosom
Pulóver: 2-3 nap
Póló: naponta cserélem, ha járok benne suliba - ha otthon viselem 2-3 naponta
Nem hordok pólót,topokat szoktam télen a pulcsi alá venni.
Ennek fényében:
Top- egy használat után
Pulcsi-egy használat után
Szoknya,farmer-2-4hét után
21/L
farmert kb kéthetente mosok, de vőltogatva hordom őket, szóval kb 4-szer veszek fel egyet mielőtt mosnám. a nagyon világos farmereket csak egyszer veszem fel.
Minden mást egy használat után mosok, még akkor is, ha csak pár órán át volt rajtam.
Ami közvetlenül érintkezik az ember izzadósabb testfelületeivel, az napi cserés. Zokni, alsó, póló. Pólónál még max 2-3 alkalomig el lehet menni, ha nincs izzadtságszaga.
Nadrágot mindig attól függően, hogy mennyire látszik már, hogy rég volt mosva. Nem várom meg, hogy megáll a retektől, de amíg olyan habosan, ropogósan tiszta, addig csak azért nem megy mosásba, mert letelt az "X" nap.
De kb 1-1,5-2 hetente, 3-4 nadrág váltott használata mellett.
Pulóver. 4-5 hordásonként megy mosni, de itt is érvényes, hogy mivel szinte mindig veszek alá pólót, így van, hogy akár 8-10 hordást is "kibír". Meg a párom hangulatától is függ.
Van, hogy összeszedi a holmimat és kimossa, még akkor is, ha csak egyszer volt rajtam :)
F
Pólók/topok: akár itthon hordom, akár utcán/suliban, 1 felvétel után megy a mosásba.
Pulóvert nem hordok (mármint ezt a cipzáras fajtát, csak itthon néha ilyen régebbi fajtákat, de azokat max. 2 felvétel után mosom).
Farmert 2-3 felvétel után mosom, de van, hogy ez 1 hónap alatt gyűlik össze. Elég sok farmerem van, szóval van, hogy egy hónapig szinte minden nap másikat veszek fel, legfeljebb az aktuális kedvencet hordom többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!