Manapság miért van az, hogy ciki, ha valaki mer másként öltözködni mint a többség?
Nézegetek sokszor pl külföldi street fashion blogokat, és változatosan öltözködnek az emberek, eléggé úgy tűnik hogy azt vesznek fel, ami TETSZIK nekik, akkor is, ha eltér az átlagostól. Nekem itthon néha úgy tűnik mintha csak valami szükséglet lenne csak az öltözködés. Pedig szerintem kreatív dologként is fel lehetne fogni. Magyarországon miért ciki ez?:/ Meg ami még furcsa, hogy valahogy azt várnám, hogy oké, az idősebbek megbámulnak, rosszallóan néznek, stb. De ellenkezőleg, inkább a fiatalok viselkednek irtó gúnyosan, meg tesznek megjegyzéseket, bámulnak az ember arcába. (Amit pl elég primitív viselkedésnek tartok... de ez más téma)
Pl.: imádom a extrémebb öltözködést, csíkos-kockás stb. térd-és combzoknikat, általában rövidnadrággal, vagy rakott szoknyával + tornacipő, fodros, masnis felsőtől egészen a fiúsig, nyakkendő, ing stb... Gyakran tervezek, varrok is ha van időm. 18 éves lány vagyok, elméletileg ember, az emberek fejéből ítélve meg akik szembe jönnek az utcán, kb. ufó. Ez megint valami tipikus magyar jelenség? Állandóan azt lesi a többség, hogy mibe lehet belekötni valaki másban. Nem tudom irigykedjek-e, hogy másoknak mennyi szabadidejük van, vagy mennyire unatkoznak, ha ennyire fontos nekik hogy néz ki az utcán szembejövő ember. Pedig érdekes, van a másik véglet, aki szintén nem tudja hová rakni, mégis érdeklődik, tetszik neki, stb. Kár, hogy belőlük van kevesebb :')El kéne fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, de úgy tűnik ez igen nehéz feladat... Egyébként nem különösebben izgat ha piszkálnak, 4-5 év alatt megszoktam minden velejáróját, inkább csak érdekel, mi lehet az oka. Mert beszólni mindenkinek van "agya", de addig sose jutnak el, hogy normálisan kifejtsék, mi nem tetszik, stb. Ezért meg pláne nem tudom komolyan venni a véleményüket...
Kicsit eltérve az öltözködéstől... Nekem régebben volt rózsaszín, piros, lila, mindenféle színű hajam. Ózdon sétáltam hazafelé, mikor a főút túloldaláról egy buszmegállóból valamit beszólt egy ember. Kb. 200 voltak a buszmegállóban és környékén, és MINDENKI engem nézett. Nekem ez volt a legrosszabb élményem. :D
Mostmár barna hajam van (mert meg szeretném növeszteni) és valamelyik nap egy hosszú műszempillát raktam fel. A hajam átlagos barna vasalt volt, a ruháim feketék, szóval azon kívül úgy sok "extrém" nem volt rajtam, de mégis egy ilyen negyvenes f.szi azt mondta hogy "cirkuszban lenne helye a bohócnak"... Az ilyen embereket nem tudom megérteni -.- Meg mikor a rózsaszín hajamra (fekete ruhával) beszóltak olyat hogy papagáj :"D Istenem a papagáj arról híres hogy sokszínű, nem arról hogy rózsaszín... Mikor meg fekete-fehér hajam volt (még Porcelain Black videója előtt amúgy, amit itt linkeltek, szóval nagyon nagyon magamra ismertem benne mikor megláttam xD) akkor mindenki leszörnyellázott... (am nem úgy volt mint porcelain blacknek, hanem csak egy kisebb része volt fekete, és részben a szőke takarta)
Na de akkor öltözködés xD Egyszer kimentem fűzőben, tüllszoknyában és fekete harisnyában, igaz bámultak ugyan, de beszólni nem szólt senki, mert rohadtjól néztem ki (de beképzelt vagyok, na de tényleg jó az a szerelés :D)
Én azt hittem hogy változni fog a világ, de évek óta nem változott abszolút semmi. SEMMI. Pedig azt hittem hogy egy idő után megszokják majd. Mikor rózsaszín hajam lett, én voltam az egyedüli az egész környéken, akinek ilyen extrém színű haja volt (egyáltalán nem volt akkor még elterjedt) akkor azt mondtam oké, megértem hogy bámulnak. De hogy 2-3 év múlva sem történt semmi, és még most sem történik semmi, az már feldolgozhatatlan...
Nekem erről mindig eszembe jut ez az idézet:
"A kis emberek más emberekről beszélnek
Az átlagos emberek a dolgaikról beszélnek
A nagy emberek ötletekről beszélnek"
:)
Bocs lehet hosszú lett az irományom :D
Nem olvastam el, de a kérdésből ítélve igazad van.:D
Legalább nem vagyunk divatmajmok, egyből leszólnak ha felveszek egy szövetnadrágot, primitív dolog amit ma művelnek...
12L
Hát azért az az általános eléggé selejtképző. Ráadásul jár oda 1700-2000 gyerek, senkinek fel se tűnik a sok színes papagáj közül egy.
Habár én egy elég elit suliba járok (ráadásul évfolyamonként csak 1 osztály van), egy 7-es csajnak a benticipője teltalpas kb. 4 centis magassarkú, az egyik tanárnő meg megdicsérte. A körömlakkot nagyjából leszarják, ruhád meg akkora és olyan, amilyen jólesik, kivéve, ha kint van belőle a fél segged, esetleg nagyon mély a dekoltázsa. Még a tanárnők is magassarkúban járkálnak. :D Múltkor nem győztek dicsérgetni, amikor bekreppeltem az egész hajam, a ruháim alapszíne fekete volt, de vagy 8000 színű mintákkal, és tényleg állati jó szerkó volt.
Nem minden suli selejtképző. Ahol én lakom, 7 általánosról tudok, egy 8 osztályos gimiről és egy 6 osztályosról, ezekből 3 suli normális, ami talán nem is olyan rossz arány. :D Egyébként szerintem is jól teszed, hogy "kitombolod" magad, aztán felnőttként vagy megmaradsz ilyen, vagy "normális" leszel. Egyébként hány éves vagy?
Amúgy nem minden 40 éves nőnek áll idiótán a narancssárga haj. :D Az én anyum pl. 42 éves, 12 éve festeti a haját, mert azóta őszül. A legújabb heppje, hogy a szokásos gesztenyebarnára rámelíroztat 1-2 szőke tincset, kicsit több rézszínűt, világosbarnát, meg még asszem 2 színt, és állati jól áll neki. Egy haverom anyjának pedig 2-3 centis vörös haja van, benne 6 kb. 15-20 centi hosszú rózsaszín tincs, és senkinek se jutna róla eszébe egy bohóc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!