Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » 11 cm-es sarku cipoben meg...

11 cm-es sarku cipoben meg lehet jarni?

Figyelt kérdés
Lattam egy cipot neten, aminek 11 cmes sarka van. Az meg hordhato, vagy mar a kenyelmetlen kategoria?
2009. ápr. 23. 17:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

hmm ez egyenfugoo!!

lehet birja a labad.. de szerintem nagyon nem jo a labnak !!

Olvass utanna olyan gumos lesz majd meg eldeformalt :(

nem eri meg!!

En is jarok eleg soakt magassarkuba.. de maradok a max 7-8 centis saroknal.. 11 szeritnem mar sok..

puszii`

2009. ápr. 24. 15:45
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

simán lehet:D

én még csak most tanulom és elég jól megy:D

szal ha már régóta járkálsz magassarkúban akk tuti menni fog ha még nekem is ment:D

nem volt tökéletes de neked az lesz:D

2009. ápr. 24. 20:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Az első vagyok, azt hittem, csak viccelsz. :)) Komolyra fordítva a szót: a test súlypontja megváltozik magas sarkúban. Míg laposban a súly jól megoszlik a lábfejen, minél magasabb, annál előbbre tolódik a terhelés, vagyis az egész tested súlya egyre inkább a lábközépcsontokra helyeződik. (Ahogy lábujjhegyen állsz, oda.) A lábközépcsontokat nem az egész testsúly hordására találta ki a természet, és ott minimális az izomzat, ami a terhelés egy részét átvehetné. Ez minden esetben így van, akár megszoktad a magas sarkúban járást, akár nem.

Emiatt írták, hogy tönkreteszi a lábat, meg nem egészséges.

De szerintem a láb formája is befolyásolja némileg, mennyire teszi tönkre a cipő. Nekem pl. szélesebb a lábfejem, így eleve olyan cipő kényelmes, amit így gyártanak, ami már kicsit szűkebb ott, az nyomja, ez is tönkreteheti a lábat. (Ezért csak nagyon kényelmes és egészséges cipőket hordok, nemrég egy pedikűrös dícsérte, hogy vendégeihez képest milyen szép is a lábam.) Sokan a környezetemben hordanak "holdjárókat", és jól bírják, és megfigyeltem, hogy nekik kifejezetten keskeny a lábfejük. (Azt nem tudom, hogy mit mond nekik a pedikűrös.) Szerintem ha jól bírják, akkor azért, mert legalább pótlólagosan nem nyom itt-ott a cipő, és gondolom, közben kényelmeset is hordanak, de attól még így is, úgy is hat amit az elején leírtam, csak később.

Ortopédiailag állítólag a pár centis a javasolt.

És még valami: a bokaszalagok állapota is befolyásolja szerintem. Ha a bokaszalagok lazák, így fejlődtek gyerekkorban, akkor gyakrabban elbicsaklik a láb, kevésbé javasolt.

2009. ápr. 26. 14:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha már eddig is sokat jártál magas cipőkben, akkor hamar meg fogod szokni, és semmi gond nem lesz vele! Ha idáig laposban jártál, akkor viszont jobb ha nem a 11 cm-essel kezded, fő a fokozatosság! Arra is gondolj, hogy ha sokat hordod majd az ennyire magasat, akkor ehhez szokik a lábad és utána már a lapostól fog megfájdulni, ha visszaváltanál. De nekem pl. bejöttek a magasak (nálam 12 cm a max.) és most már nem is hiányzik a lapos cipő. :)
2009. szept. 8. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!