A modellek hogy bírják elviselni a magassarkút sokáig? Nekem mindig vízhólyagos tőle a talpam. Van valami praktika?
megszokás kérdése, nem hittem el anyámnak. Pedig tényleg. :D Meg persze egy kényelmes, jó cipő kell. Esetleg egy jó talpbetét segíthet a dolgon.
A modellek meg ritkán viselik el hosszú ideig, a backstagen azonnal leveszik kb. ha úgy esik, fotózáson neccesebb, de azért pár óra alatt az is mevan és nem feltétlen kell benne mászkálni meg ácsorogni egész nap.
Akkor nem jó az a magassarkú, amit hordasz!
Ahogy írták lehet talpbetéteket venni, de sokat számít, hogy milyen a cipő kialakítása, valóban kényelmesen tudsz-e benne járni. Ha jó a sarok kialakítása, akkor szinte meg se érzed..
Én nem vagyok egy márkafüggő, de a magassarkú az a ruhadarab, aminek a minőségéből nem engedek. Inkább vegyél meg egy jó cipőt, amiben nem haldokolsz 2 óra után 20 ezerért, mint 4 ezerért egy olyat, ami szinte rögtön fáj, amint felvetted... Hiába mondják, hogy ugyanott gyártják meg minden, hidd el, hogy van különbség.
Meg persze a megszokáson is múlik, ha sokat hordod, egyre könnyebb lesz.
Én most kaptam egy cipőt, sajnos fogalmam sincs honnan, ami gyakorlatilag egy hete rajtam van 12 órában, és _egyáltalán_ nem fáj benne a lábam. Se a bokám, se a térdem, se a talpam, elképesztően kényelmes. Na persze hibája ennek is van, az orra kivágott, úgyhogy a körömágyam azért érzékeny lett :))
Minőségi cipőt venni és gyakorolni, ennyi a titok.
Én néha járok fotózásokra, és voltam egy-két bemutatón is, de már egyre ritkábban. Sokszor volt, hogy hiába van 39-es lábam, 38asat adtak rám, és el nem tudjátok hinni milyen borzasztó volt. Pár óra múlva levettem, és teli volt gennyes sebekkel és vízhólyagokkal a lábam. Vannak buktatói is sajnos....
De hétköznapokra én a Sholl Party Feet nevezetű talpbetétet tudom ajánlani, tényleg nagyon jó :) Én szeretem a magassarkúakat, mert szerintem a kényelem nem a sarkaktól függ, hanem a cipő fazonjától, kialakításától. Ha csudakényelmes a cipő, akkor lehet akármilyen sarka :) De ezt a talpbetétet tényleg próbáljátok ki ^^
A modellek csak munka közben viselik, amint lehet levetik!
Azt még megértem, ha egy alacsony lány magassarkúban tipeg egész nap, de egy modell minimum 172 centi, és ehhez a magassághoz nem kell semmilyen sarkat húzni, úgy is tökéletes magas az illető, és ehhez kellően hosszúak a lábai laposban is!
Én nem vagyok valami magas 165 cm de 4-5 centis sarkat még bevállalok de nagyobbat már nem. Elegem van, sokat szenvedtem a magas sarok miatt, többet nem akarok!!!!
Bár örülnék, ha legalább 170 cm lennék, olyan jó lenne tök lapos cipőben császkálni és hosszú, vékony lábak..hmmmm
Elolvastam a hozzászólásokat, ahány ember annyi féle.:)
Én nem vagyok modell, nem is gyakoroltam, 170cm-es vagyok, mégis mindig magassarkút hordok, nincsen egy lapostalpú cipőm sem, kb 7-12 cm sarkúak. Télen a jeges úton magasarkú csizmát, nyáron félcipőt vagy szandált hordok, és én is ilyenbe járok várost nézni.:) Valahogy spontán jött hogyan kell benne járni, de lehet hogy előny az izmos láb, és nagyon kényelmesnek is találom. Van, hogy első hordáskor feltöri a lábam, de utána már nem, nekem a lételemem.:)
Tényleg fazonfüggő a kényelmessége, illetve fontos hogy a sarok hol támasztja meg a talpat, illetve hogy a lábfejet oldalt hogyan támasztja meg és felül hogy tartja. És nekem is nagy álmom lenne egy igazi márkás cipő, csakhogy arra nem futja, de olcsók között is vannak szép és kényelmes magassarkú cipők.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!