Vittél már vissza a Tally Weijl-be nem leárazott ruhát? Mit mondtak? Levásárlás vagy pénzfisszafizetés?
Pénzt csak akkor KÖTELES visszaadni, ha hibás és nem javítható és nem cserés.... Mert pl semmit nem találtál helyette.
Az hogy nem jó a méret, nem tetszik, az csak csere de az sem kötelező.
Az, hogy egyes boltok, ahol naponta milliós forgalmat csinálnak, visszaadja a pénzt, az egy vevőbarát GESZTUS de törvényileg sehol nem kötelezhető rá....
De basssssz visszamész és választasz mást.... kizárt hogy valamit ne találj, mit problémázol ezen, pláne ez a 2. kérdésed....
MIFÉLE jogszabály???????? HIBÁS árut KÖTELES JAVÍTANI és ha ez nem lehet akkor CSERÉLNI vagy VISSZAFIZETNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az hogy te pancser vagy és megveszel olyat amit nem kéne ez a te egyéni bajod és az üzletnek rebegj hálát, hogy a PÉNZT VISSZAKAPOD!
Vannak értetlen emberek, akiknek fogalmuk sincs. Szajkózzák a baromságokat miközben valószínűleg sosem tapasztalták azt amiről a kérdés szól. Én huszonéves vagyok, tapasztaltam sokat, minden téren, nem 14 éves kislány vagyok aki magát marha okosnak hiszi.
A kérdésedre pedig egyszerűen: nem kötelező visszaadniuk a pénzed (mire fel lenne kötelező, te megvettél valamit, kifizetted, az áru rendben van, egymást el lehet felejteni). Az hogy neked nem tetszik a Te bajod.
Az hogy az üzletek vevőbarát politikája miatt (vagyis céljuk, hogy máskor is vásárolj náluk cuccot amin nekik 5szörös hasznuk van) engedélyezik, hogy levásárold az árut más ruhára ha mégsem szerelemdarab.
Az, hogy néhány bolt még pénzt is visszaad az már több mint korrekt, sőt. De nem kötelezhető és odamész a jogszabályokkal akkor körberöhögnek.
Mármint Zara és testvérüzletei, Pimkie 30 napos csere, H&M 6 hét. Gondolom a tally Weijlben is áll a 30 nap. De inkább siess és vidd vissza mielőbb, ne válaszokra várj, mert ez lehet üzletfüggő (vagy eladófüggő) is.
Pl. nekik kell visszáruzni, stornózni a számlát stb.
És ha nincs kedve hozzá vagy mert nagy a forgalom egyszerűen azt mondja hogy nem ad pénzt vissza...
Pláne hogy ki nem rúgnák, mert az üzletnek is jobb ha a pénzed ott marad, ahogy mit vettél azon a pénzen az meg ugyan mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!