Mijen anyagokból tudnék én ijen sapit varrni? Mijen szabásminta kell hozzá?
(nem kötött anyagból szeretném)
köszi előre is. :DDD
u.:bocs a helyes írási hibárkértrt, ésd légyszi értelmes válaszokat.
"bocs a helyes írási hibárkértrt"
NINCS BOCSÁNAT!!!! Hogyan várhatod, hogy ezek után bárki is komolyan veszi a kérdésed? De most őszintén ... nézz magadba!
75%
A "Te"-t nagy betűvel írni meg modorosság és egyáltalán nem szabályos. Neveket írunk nagy betűvel, névmást nem. !. osztályos tananyag. De köszi.
Vannak emberek akiknek tényleg nem megy a helyesírás. Ezt úgy hívják diszlexia. De ttől még lehet valaki sikeres szakember olyan területen ahol az eszéért tartják. Ismerek diszlexiás orvost, kivállóan érti a dolgát, ismeri az ember minden porcikájának minden rezdülését, agyműtétet végez, de a levelet a titkárnő írja. Van ilyen.
Hát tudod, másba nem tudsz belekötni, csak a nagy T betűmbe??? Bravó! Én úgy tanultam, hogy az udvariasság és a tisztelet jele (nekem már erre áll rá a kezem), és nem modorosság ... de, ha te úgy gondolod, hát úgy is jó, rád hagyom (neked akkor nem írom naggyal), ... bizony nem vagyunk egyformák. Ettől kerek a világ. És még az bőszít, hogy nekem osztod az észt a szabályokról meg a diszlexiáról és szárnyaid alá veszed ezt a ... majdmitmondtam. Amúgy nemcsak a helyesírási hibáira utaltam, a második válaszomban, hanem a kommentjének alpári stílusára is. Viszont az, hogy én ezt nem bírtam szó nélkül megállni, az téged (szigorúan kis t-vel!), ne ösztönözzön arra, hogy mentegetni kezd a kérdezőt. Teljesen egyértelműen az jön le a szövegéből, hogy nem egy atomkutató vagy nem egy "agysebész" (hogy téged idézzelek). Ez a kérdező egy egyszerű lélek, valószínűleg még gyerekecske, aki úgy gondolja, hogy belefér hogy ilyen bődült nagy helyesírási szarvashibákkal eléldegéljen. Az, hogy megmagyarázod a hibáját, az rossz pedagógia, mert innentől kezdve kőkeményen hinni fogja, hogy kicsit sem kell törekednie a pontosságra. És az is hótbiztos, hogy őt sem az "eszéért fogják tartani" bárhol is. Máskülönben korunk nagy találmánya a helyesírásellenőrző, amit itt a GYK.hu-n is beíráskor piros aláhúzás jelöl. Szóval nem kell tudnia a frankót, elég, ha bepötyögésnél figyel erre. A félreütéseket tolerálom, még az átlagos netes őrületeket is, és általában nem is szólok be, de hogy az "ijen, meg a "mijen" szavakat így lássam viszont, azt lásd be, hogy ez tőle az igénytelenség netovábbja.
Igen, vannak olyan emberek, akiknek valóban nem megy a helyesírás. Viszont. Az az ember lássa be a korlátait és ne írogasson a netre szégyenszemre. Most tulajdonképpen miért mentegeted? Azért mert szánalmas és gyenge? Ezért álltál a pártjára? (Ha már így szóba elegyedtünk ...) Egyébként, tudom én nagyon jól, hogy szélmalomharcot vívok itt a neten ezzel a helyesírási mizériámmal, de sajnos nem bírom magamban tartani. Na, minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!