Fűző merevítő nélkül? Hol lehet kapni?
Kaptam egy merevítőset még régen, de nem tudtam hordani, ma kivettem a merevítőket belőle és így tökéletes. Viszont még soha sehol nem láttam ilyesmit. Lehet valahol kapni? Csak mert gondolom jóval olcsóbb lenne merevítő nélkül venni.
Webshop is érdekelne.
Első... A fűző és a míder gyakorlatilag ugyanaz, és mind kettő merevített. Illetve pont, hogy a fűző inkább az fehérnemű, a míder pedig fölső... de mindegy.
Nem tudom, lehet-e ilyet kapni, régen a kínai boltokban lehetett olyan topot kapni, aminek volt fűzős része, de a merevített jobb, hidd el.
Utolsónak:
mÍder:
"Ausztriában viszont egy jóval tágabb ruhanemű-kategóriát jelent a míder szó, ami a fent leírt fehérneműn kívül magában foglalja a műanyagmerevítős és díszítő jellegű, felsőruházatként viselt fűzős felsőrészeket is, függetlenül attól, hogy szoknyához varrva vannak-e vagy sem.
Magyarországon a míder szó az osztrák értelmében honosult meg, ami feltehetőleg a két nép több évszázados közös múltjára vezethetö vissza."
fűző:
"A fűző egy úgynevezett strukturális ruhanemű, amelynek nem csak díszítő, hanem alakformáló szerepe is van.
....Mindegyik típust lehet felsőruházatként hordani. Mellet eltakaró és félmelles fűzőket blúz, top helyett szokás viselni, ritkán ezek felett is. A mell alatti és a derékfűzőket egyaránt lehet fehérneműként ruha alatt, vagy felsőruházatként blúz, szűk felső felett hordani."
Vagyis mindketőben vannak tartó elemek, de a míderben csak olyan mint a melltartó vasa. A fűző viszont alakot formál, jó pár centivel összehúzza a derekat, míg a míderben csak az anyag tartását szolgálja a merevítés.
És nem, a míder nem utcai ruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!