Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A "gazdagok" a használt...

A "gazdagok" a használt ruháikat miért tárolják inkább a padláson, mint hogy odaadják a szegényebbeknek?

Figyelt kérdés
Inkább legyen poros,és zsákba tárolva, minthogy odaadják annak aki rászorul és megbecsülné? :S
2011. jún. 6. 20:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

2. válaszoló vagyok és egyet kell értsek a kérdezővel!

biztosan nektek is vannak olyan ruháitok, amik régen tetszettek, de most már nem szeretitek őket, vagy már nem divatosak és biztosak vagytok benne, hogy soha többé nem fogjátok hordani őket. na én az ilyen ruhákat simán, ingyen, szemrebbenés nélkül odaadom a szegényebbeknek. nem azt mondom, hogy kötelező, nem kérkedek és nem nézlek le titeket azért mert nem teszitek ezt, de tényleg önzőség olyan holmikat őrizgetni, amikre semmi szükséged, rá sem nézel, de csak azért sem adod oda olyannak akinek jól jönne. persze ha chanel táskáim meg manolo cipőim lennének, biztos más lenne a helyzet, de egy H&M-es felsőt még jó érzés is odadni a szegényebbeknek.

2011. jún. 8. 19:26
 12/18 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint a szegény segít a szegényen, mert tudja milyen érzés nélkülözni. A gazdag sajnálja a csórótól, hiszen ezért gazdag, mert fukar! Tiszetelet a kivételnek!
2011. jún. 8. 19:38
 13/18 A kérdező kommentje:

Akik nem értik meg, hogy mit magyarázok, azok csak akkor jönnek rá ha egy napon, már egy 1500 Ft-os pólóra 2 hónapig gyűjt. De akkor legyen nektek igazatok, hagy porosodjon csak a padláson az a ruha, minek is adjuk oda annak aki sír, mert már 2 éve nem tud egy rohadt melltartót venni!

Elvégre használt ruháról beszélünk, és nem használt autóról!! A kettő között igen nagy különbség van.

2011. jún. 8. 19:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Tévedés. A gazdagoknak igen kis százaléka fukar. Aki gazdag az vagy örökölt, vagy jók a kapcsolatai, vagy ismeri a kiskapukat és ügyesen tud trükközgetni. Ez a 90%. A maradék 10 százalék felének volt egy szuper ötlete, és kemény gürizéssel óriási vállalkozást tudott rá építeni, a másik fele fukar.

Továbbra is fenntartom, hogy lusták ezzel foglalkozni, vagy egyszerűen nincs is idejük arra, hogy kiválogassák ezeket a ruhákat és elvigyék a gyűjtőkonténerekhez. Illetve még vannak a beképzeltek, akik "undorodnak" a szegényektől, mert azt hiszik, hogy ápolatlanok, igénytelenek, nem ismerik az összes divatszabályt vagy nem okosak, vagy nem is tudom (én is voltam már ilyen helyzetben, hogy lenéztek, mert nem vagyok gazdag), de akik így viselkednek, főleg gazdag szülők tinigyerekei szoktak lenni, akik otthon javarészt óriási gondokkal küzdenek a háttérben, ezért próbálnak olyan kijelentésekkel kompenzálni, mint a te osztálytársad, hogy keménynek, magabiztosnak és kőgazdagnak+mindenkinél sokkal feljebbvalónak tűnjön. Sose kapod meg a ruháját, ergó nem vagy az ő szintjén az ő nézőpontja szerint. Ennyi.

2011. jún. 9. 16:39
 15/18 anonim válasza:

Szia! Körülbelül egy véleményen vagyok veled. Valaki dolgozik, látástól vakulásig, a másik meg elbulizik egy fizetésnyit egy éjszaka alatt. Tisztelet a kivételnek.

Hát, csak annyit tudok mondani, hogy a világ ilyen. Én is körülbelül egy cipőben vagyok veled, az lehet, hogy ennyire nem állunk rosszul, de azt sem mondhatom, hogy valamiből hiányt szenvednék. (Nem adidas meg converse cipőkre és egyéb cuccokra gondolok itt, hanem az alapvetőkre)

Én akin látom, hogy ilyen hú de nagyon előkelő, arról meg szokott lenni a véleményünk barátommal. =)

2011. júl. 3. 01:09
 16/18 anonim válasza:

Előző vagyok.

Itt is, mint mindenhol, 2 véglet van. Aki gazdag, de nincs elszállva magától, ezért nem érzi magát feljebbvalónak, és akik nagyon sokat gondolnak magukról annak ellenére, hogy IQ>75. Nekem ez a véleményem.

2011. júl. 3. 11:41
 17/18 anonim válasza:
53%
IQ<75 sry
2011. júl. 8. 23:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Néhány ruhát szívesen ad az ember a szegényeknek,de ha mondjuk az ember kinő egy 30.000 Ft-s csizmát,gondolom inkább eladja,hogy azért legyen belőle valami haszna,hiszen hiába gazdag ő is megdolgozott azért a ruhadarabért.Lehet,hogy valaki azért tartja meg a gyereke ruháit,mert jó lesz,olyan rokonnak,akinél később kisbaba születik vagy ilyesmi.Viszont mondjuk,ha az embernek van egy 5000-6000 Ft-s ruhája,azt azért oda lehet adni.Remélem nagyjából érted a gondolatmenetelem.

Van ezért olyan ember is,aki kapzsi és,ha tud se segít a szegényeken.

2013. júl. 11. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!