Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Vettem ma a kínaiban egy...

Vettem ma a kínaiban egy napszemüveget 500 Ft-ért. Rajta volt a 400 nm-es jelzés csak nem vagyok biztos benne hogy tényleg szűri is az UV sugarakat. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 2. 12:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
teljesen igaza van az utolsó 2 válaszolónak... el is fogom vinni ofotértba ott most úgyis ingyen bevizsgálják:)
2011. máj. 2. 13:12
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj hogy az emberek azt hiszik nem lehet jó ami olcsó és kínai. Pedig ez nem így működik.

Barátnőm hetente vesz egy napszemüveget így tavasz-nyár között, mindig én viszem vizsgáltatni, de még nem volt gond egyikkel sem ami kínai.

2011. máj. 2. 13:55
 13/15 anonim ***** válasza:
nem tudom, utána kéne nézni hogy 400 nm alatt vagy felett szűri a fényt, mert nem mindegy. a látható fény hullámhossza 350-750 nm, az UV 290-350 nm, ami a Napból jön, az annál alacsonyabb hullámhosszt kinyírja az ózon. szal ha 400 alatt szűr, akkor valamennyit biztos véd, de ha csak a felett, akkor olyan, mintha nem lenne rajtad semmi :/
2011. máj. 3. 01:24
 14/15 anonim ***** válasza:
bnőm keresztanyja szemész és ő mondta, hogy minimum egy gagyi napszemcsi, mert még az is védi a szemet...persze jobb az uv szürös...de egy gagyi is megteszi annyira mennyire kell...:)
2011. máj. 3. 11:42
 15/15 A kérdező kommentje:
nah, csakhogy tudjátok, bevizsgáltattam ofotértben, és azt mondták, h maximális a védelme:D szal ennyi:D
2011. jún. 23. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!