Mi a véleményed a japán gyaru (gal) stílusról? Kimennél így az utcára?
Hát persze, hogy nem mennék ki az utcára úgy.
Egyébként az a véleményem róla, mint a legtöbb japán divatirányzatról: mögöttes tartalom nélküli agyatlan magamutogató bohóckodás. Nincs nekem bajom a szubkultúrákkal pl., ahol a megjelenés mögött van egy valódi szemléletmód is, tehát pl. a rock, metal, rap, hippi, alter, goth, punk, tudomisénmi (a nem az emo :D) egyáltalán nem ebbe a kategóriába tartoznak nálam.
És mindezt úgy mondom, hogy japánból fogok diplomázni, szóval még azt sem lehet a fejemhez vágni, hogy nem ismerem őket :) De hát ez van, rosszul vagyok az animétől, mangától, j-rocktól és egyéb j-műfajoktól és a lolitáktól kezdve a gyarun át mindenféle idióta magamutogatásig mindentől. Vagy lehet, hogy csak felk*r, hogy a rajongó 10 évesek 99,9%-a csak ezeket a felszínes gyökérségeket képes felfogni a japán kultúrából? Nem is tudom.
Nem, mert röhejesen hatna.
Inkább az elsőhöz csatlakoznék, nincs bajom a japánokkal, de az idióta animefanokkal igen. Megkérdeztem már párszor, hogy pl Genji monogatari megvolt? Erre megkérdezték, mennyire bishik a karik benne... -.-""""
Viszont szeretem a divatjukat, vicces, Harajuku meg minden... ha egyszer lenne lehetőségem, ott simán bevállalnék bármilyen hülyeséget. Egy animecon még oké, beleférne (bár nem megyek XD). De csak úgy hétköznapra, kösz nem. :D Elemeket lehet meríteni minden kultúrából, egy az egyben lemajmolni viszont nevetséges.
Nekem mindig a Snooki jut róluk az eszembe.
Igen, kimennék így az utcára, bár ha lehet választani a Harajuku trendek közül inkább Ero Lolita lennék :P
A gyaru nem egyenlő az agyonbarnított bőrrel és az extrém stílussal.
A gyaru azon alfajtája amiről beszéltek azt ganguro-nak hívják és már rég kihalt az utcáról.
A gyaru-kei lányok/nők nőiesek, szép ruhával, kifinomult ízléssel és sminkkel.
A legtöbb EGG magazinban lévő modell ehhez a stílushoz tartozik. Nem beszélve a japán JPOP énekesnőkről akik szintén.
A gyaru-nak kb 20-30 alfajtája van, mindegyik máshogy néz ki. Valaki extrémebben pl. hime-gyaru a sok masnikkal meg tiarával, de vannak szép nők is mint az onee-gyaruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!