Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Lehet ilyen napszemüvegekbe...

Lehet ilyen napszemüvegekbe dioptriás lencsét kérni? Ha igen mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2011. ápr. 21. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Elitebb optikákban lehet, de ilyen helyeken sokszor maga a keret is 50-60 000 Ft, főleg, ha ilyen Ray-Ban típusú márkás napszemüveget szeretnél. A lencse általában még 30-50 000 Ft között mozog dioptriától függően, de ha vékonyítani szeretnéd, még drágább.

Ha engem kérdezel, érdemes inkább kontaktlencsébe beruházni (ha jó minőségű és takarékosan használod, egy évre kijön 30 000-ből, és mellé annyi 2000-3000 Ft-os napszemüveget veszel, ahányat akarsz. :D

Én rövidlátó vagyok, mínusz 4-5-ös szemekkel. Havi lencsét kértem, egy félévi adag (6 lencse) 30 000, de egy lencse akár 4-5 hónapig is kibírja, szóval sokkal több ideig használhatom. Én az első féléves adagomat kb. másfél év alatt használtam el.

2011. ápr. 21. 12:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Van, ahol vállalják, van ahol nem, van ahol csak garancia nélkül.

Ha már a lencsékre úgyis ott hagysz 30ezret, akkor a keret se legyen bóvli, mert az tuti nem bírná. Bár nekem amikor csináltattam tavaly, azt mondták, nincs akkora lencséjük amúgy se. :D Szóval előbb mindenképp kérdezd meg egy optikában.

2011. ápr. 21. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Uhh, a kontaktlencse mondjuk nem rossz ötlet, de véletlen se hordd tovább, ismerek olyat, aki emiatt majdnem megvakult és soha többet nem hordhat lencsét - na nem mintha ezek után akarna. Ilyenen nem szabad spórolni. :S
2011. ápr. 21. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az, hogy a túlhordás miatt tönkremegy-e a szemed, az nagyban függ a lencse típusától és minőségétől, például napi lencséket nagyon veszélyes túlhordani, viszont a kiemelten jó oxigénáteresztő képességű lencséknél jóval kisebb az esélye annak, hogy károsodik a szemed. Egyébként a szemed rögtön "jelez", ha baj van, szóval ha bepirosodik, viszket, ereződik, akkor ki kell venni és szünetet tartani, vagy frisset betenni. Velem ezek egyike sem fordult még elő négy-öt hónapos túlhordás esetén, még allergiás időszakban sem (szénanáthás vagyok...)!
2011. ápr. 21. 13:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:)

Sokat segítettetek

2011. ápr. 21. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!