Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hol lehet manapság "normális"...

Hol lehet manapság "normális" ruhákat kapni?

Figyelt kérdés

Szeretnék magamnak ruhákat venni, de már nagyon nem találok…

Az elképzelésem az lenne, hogy használható, ár/érték arányban jó, - egyszóval- normális öltözéket találjak. Stílusát tekintve egyszerű utcai ruhákat (nem adott stílushoz kötődő) is szeretnék (póló, ing, farmer, esetleg pulóver), meg néhány olyat is, amiben be lehet ülni egy kávézóba, vagy egy-két helyre. 20-as éveim végén járok, ffi. vagyok.

Árszint szerint nem akarom elhinni, hogy egy póló 8-10e+, egy pulóver 15e+ forintba kerüljön.

A „márkás” ruháknál hülyének néznek minket, itthon jóval drágábban, talán rosszabb minőséget adnak el, mint külföldön.

A „plázás” átlag ruhaüzletekben úgy vettem észre, hogy egyre silányabb a minőség, kellemetlenek az anyagok.

A nem átlag boltokban meg az van, amit a „márkás” kategóriában, fent leírtam.

Turkálóban „vadászni”, „kifogni” nem nekem való, ehhez nem értek.

Vatera meg tele van olyan cuccokkal, amelyek hiper-szuper márkásak, de kifejezetten rosszul néznek ki...

Ezeken kívül, hátha van valakinek valami jó ötlete… Ha nem, majd zsákban fogok járni…

Köszi minden használható válaszért!

2011. ápr. 13. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
22%

Sok a rizsa, egyik szép verőfényes délutánon majd fogod magad és szépen szétnézel. Honnan a búbánatból tudjuk, hogy neked milyen ruha áll jól, plusz még azt is, hogy a környékeden milyen ruha boltok vannak??

Másfelől a turkálót megpróbálnám, nem értem, hogy mit nem értesz ezen.

Bemész és keresgélsz ennyi. Turkálóban van egyedül normális ár/érték arány.

2011. ápr. 13. 15:18
 2/7 anonim ***** válasza:
8%
Ázsia center?
2011. ápr. 13. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:
11%
A C&A-ban is vannak jó cuccok, vagy esetleg Vögel.
2011. ápr. 13. 15:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ezekben is csak sz@r cuccokat látok, szinte semmi sem tetszik.

Ázsia Center: Na, ott aztán elfelejthetjük az "ár/érték arány" kifejezést, no comment...

Egyet értek a kérdezővel teljes mértékben!

2011. ápr. 13. 15:51
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Hali! Szerintem a C&A ki*szott drága... Én inkább a NewYorkerben néznék körül, én ott szoktam vásárolni, nem túl márkás, de teljesen "elfogadott" ruhák vannak ott... Pólók-ingek 1,5-2ezer körül, maradék pulcsik is ilyen árban, pl: Fishbone is...

(szombathelyi vagyok, főtéren van egy jó kis ruhabolt, a Kavalkád, ahol a határokon lefoglalt ruhákat árulják, még olcsóbb, mint a NYer...)

14/f

2011. ápr. 13. 17:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én az Ázsia centert nem ajánlom. Viszont megnyugtatlak innen angliából, hogy itt is silány minőségű ruhákat árulnak, 1-2 üzletben olcsón, de többnyire ugyanannyiba kerülnek vagy drágábbak, mnt otthon. Turkálóban kamumárkás ruhákat árulnak, amiket itt a primarkban újonnan is max 5fontért (kb1500ft) adnak, de otthon ez baromi márkásnak tűnik. A minősége kínai, mint ahogy maga az áru is az.

Ázsia centert nem ajánlom, csiricsáré dolgok vannak és ugyanannyiba kerül, mint más üzletben.

Szerintem nézz kürül a c&a-ban, pull&bear-ben, h&m férfiosztályán (ha igényesebbeket akarsz nem túl drágán), pólókat, pulcsikat a jeans clubban, esetleg tescoban (egyszínűeket, nem idióta mintával az elején), esetleg springfield (ez kicsit drágább, mint az előbbiek, de pólók 3-4e ft körül vannak, pulcsik 5-10e körül, és jó minőségűek és igényesek), esetleg new yorker (itt minden van, de kevés olyan, amire nem nyomnak valami nagyon gáz mintát). Budapesten a Vörösmarty téren vannak ezek az üzletek egy kupacban (mert mivel férfi vagy, ez is szempont), ott van a h&m-nek és a new yorkernek is férfiosztálya, C&A pedig ha egy kicsit beljebb sétálsz a Váci utcán. Plusz ha nem ódzkodsz nagyon a plázáktól, akkor az aréna plázában is vannak ilyen üzletek, plusz a zara men, ami nagyon igényes, csak kicsit drága (annyi amennyit írtál, de szoktak lenni leárazások).

A turkálót megértem, hogy nem szereted, férfiként nem fogsz órákat tölteni, hogy kifogj valamit... :D A volt pasim ezt az időt a legkzelebbi kévézóban töltötte általában :D

2011. ápr. 13. 17:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Springfield, Reserved, Kenvelo: Eddig azt hittem, hogy ezek megfizethetetlen áron vannak, de ki lehet fogni olcsóbb darabokat, akciókkor érdemes vásárolni. A Kenveloban a napokban volt akció: 20 ezer feletti vásárlás esetén csak 10-et kellett kifizetned. Azért nem rossz...

Érdemes körülnézni a plázákban.

2011. ápr. 13. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!