Mennyit költsek havi/ éves szinten ruhákra, kiegészítőkre?
Azon veszem magam észre mostanság, hogy egyre többet költök öltözködésre, ruhákra, sőt az elklthető pénzem legnagyobb részét. Csakhogy mostmár dolgozok is, egyre több a pénzem, de az arányok továbbra sem változnak, régen ha akartam sem tudtam volna ruházkodásra sokat költeni, most viszont attól félek elszállok nagyon ebbe az irányba. Szerintetek mi az egészséges határ és nálatok ez hogy megy?
19/F
Én tanulok, de közben néha dolgozom is diákmunka gyanánt, tehát van pénzem időszakosan, hát ennek elég nagy része ruhákra megy. Anyuék nem nagyon vesznek nekem ruhát, mert egyszerűen túl sokba kerülnék nekik. Cipős vagyok, leginkább arra költök. Múltkor az egész 22 rugóm elment egy DC-re, de nem bántam meg. Ezen kívül pólót veszek magamnak néha, mondjuk fél évenként egyet-egyet, olyan 3-4 ezerért veszek ilyesmiket. Szóval figyelek a márkákra, de nem vagyok márkab*zi, csak azért figyelek.
Vn olyan hónap, hogy nem veszek semmit, aztán rámjön, hogy ruhatárszoftverfrissítés, és akkor összevásárlok mindent...amíg a többi költenivalóra nem megy rá, meg nem vered magad adósságba vele, addig rendben.
ha havi 20-30-at elversz és az elején még csak "alap" darabokat szerzel be akkor hamar összejön a ruhatárad magja, onnantól már meg tudsz jelenni. én temérdek pénzt el tudnék verni ingre, öltönyre, zakóra, nadrágra, órákra, ékszerre, bizsura, parfümre, nyakkendőre, övekre, napszemüvegekre stb... és akkor a cipőkről még nem is beszéltem, na abból szükségem van vagy 15-20 párra legalább...
egyenlőre még közel nincs meg az ami kellene, de rajta vagyok. szerencsére én bizonyos darabokhoz beszerzési áron jutok, így azért tele van 3 nagy akasztós szekrény és számtalan polc a behajtogatott ruhákkal. cipőt általában télen-tavasszal 2 párt veszek, nyáron csak egyet. kiegészítőket, parfümöket azt folyamatosan. órákat és ilyeneket általában akkor ha leárazás van és tetszik, ez azért jó, mert olcsóbban jutok ahhoz ami jó, még ha nincs is rá szükségem. felsőruházatból havonta 1-2 darab minimum, de szezon előtt 4-5 darab azért kell. szerintem mindig legyen egy tartalékod, ha unatkozol és ráérsz akkor nézz körül mindenhol és ha találsz valamit ami tetszik és épp akciós akkor vedd meg. érdemes figyelni az akciókat! néha kicsit soknak tartom amit költök és, hogy viszonylag többet foglalkozok vele mint az átlag palik, de szeretek tetszeni magamnak. más cigizik, iszik, narkózik én csak magamnak akarok tetszeni :)
23f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!