Manapság milyen öltözködési stílusok vannak?
a manapsági divat öltözködés az szerint a..
: retro, emo/imo, rapp, rock meg ilyenek
ezt a négy főt ismerem : D
A gothic nem egy öltözködési stílus. Köszi. A metál, rock, rock'n'roll, punk sem. Van mögöttük életszemlélet. Szubkultúrák.
Aki csak úgy öltözködik azt nem nevezzük goth-nak, rockernek, punknak vagy metálosnak, azt pózernek nevezzük. Ebből egyértelmű, hogy ezek nem öltözködési stílusok.
Épp ez az, hogy nem lehet külön öltözködési stílus, mert az öltözködés a szubkultúrához való kötődést jelzi elsősorban(egyfajta státusszimbólum), viszont sok olyan egyén van, aki nem is igényli ezt a fajta kimutatását a dolognak, még is része a dolognak. Önmagában nem állja meg magát, mert ha felöltözik valaki gothnak pl., attól nem lesz goth, csak egy majom, ha viszont eleve a szubkultúra része, akkor nem az öltözködése teszi azzá, hanem a gondolkodása, viselkedése, életérzése stb. Magyarán az előbb felsorolt dolgok nem öltözködési stílusok, hanem szubkultúrák, amihez egy jellegzetes öltözködés is társul. Tehát önmagában az öltözködés nem méltatható goth szócskával, csak az illető személy, ha valóban igaz rá.
Egyébként gondolom ez ugyanígy igaz pl. a rap-re meg nyilván másra is, de abban nem vagyok jártas.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 01-23 03:08
Teljesen igaza van, én is pont ezt akartam írni! Ebből is szakdolgoztam és eléggé felháborít, ha olyan kérdéseket látok ezen az oldalon, mnt pl: "Mit vegyek fel, hogy rocker legyek?" vagy "Hogyan lehetnék punk?". Soha nem lesz az, ha ilyet kérdez!
Stílusok mondjuk:
klasszikus
sportos
romantikus
És mind divat nemcsak most, mindig...
Ezek amiket írtok mind szubkultúrák.
A gothon belül van kb 20 öltözködési stílus (viktoriánus goth, cabaret, cybergoth, industrial, deathrock, stb.)
punkon belül is vannak alstílusok (anarcho punk, glam punk, skate punk, psychobilly, crust, HC...)
Metálon belül meg van aki talpig bőrben avan aki gatya-pólóban, vagy flitteres glamben jár...
Meg persze vannak a mainstream stílusok, diszkós, elegáns, sportos, nőies, plázacica.
Tömören: k urvasok stílus van, képet is linkelek ha megmondod miről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!