Nadrágszár szűkítését hogyan csinálják a varrónők?
A nadrágszár MINDKÉT oldalát fel kell fejteni, egyformán szükebbre venni mindkét oldalon, összevarrni, ha 1-2cm-nél több a felesleg, akkor kivágni és az anyagot eltisztázni, hogy ne tudjon kifoszlani. A mindkét oldal nem annyir jelent, hoyg mindkét szár, hanem egy szár jobb és bal oldala - ha csak egyik oldalon veszik szükebbre, akkor utána csavarodni fog a nadrág szára, és nagyon ronda lesz.
Ha saját magad akarod megvarrni, akkor elöször egy régebbi nadrággal gyakorold, amit ha esetleg elrontod, nem sajnálod kidobni. Nem túl nehéz megcsinálni, de valamennyi gyakorlat kell hozzá.
Szia :)
Én már nagyon sok nadrágomat beszűkítettem és én úgy szoktam hogy hozzá teszem kiforgítva egy szűkszárú szintén kifordított nadrághoz és körberajzolom és a külső végéből szoktam bevenni, min 2x átvarrom, hogy erős legyen a varrás és kész is :) észre sem lehet venni, hogy át van varrva :D nem szoktam levágni a bevarrt rész mert később hátha meggondolom magam és akkor kibontom :)
17/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!