Kérem valaki világosítson fel mi a funkciója ballonkabátok mell részén (bal oldalon van) annak a díszítő elemnek. Illetve annak az extra anyagnak a kabát hátán ami eláll a kabáttól az öv felett? Hosszú ballonkabikról mi a véleményetek? (33N)
Figyelt kérdés
ápr. 7. 06:26
1/2 Noren1989 

válasza:

Az egyes cucc a pelerin.
Funkciója nemigen van, históriája a wiki szerint a 15. századig visszavezethető.
A kettes nevét én sem találtam meg, rövid keresgélés alatt.
Funkciója kb csak annyi, hogy esőben plusz egy réteg szívja fel a vizet.
(ha a darab, amire gondolunk, szimmetrikus és sokszor hasítékkal ellátott)
A hosszú ballonkabát nekem nem kedvencem, számomra egy átmeneti, de nem jó megoldást kínál férfiként.
Nőn oké, de befigyel a szexizmus a megítélésben.
2/2 anonim 

válasza:

Az első a gun flap, azaz a pisztolytartó, női kabátoknál van a bal oldalon, a férfinál a jobb oldalon. Az eső elől is véd, storm flatnak is nevezik.
A háton elálló anyag amit kérdezel az meg a back flap, esőelvezetőnek magyarítanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!