Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogy szoktál ruhát és cipőt...

Hogy szoktál ruhát és cipőt vásárolni magadnak? Interneten rendelsz vagy elmész egy ruha/cipő üzletbe és ott veszed meg?

Figyelt kérdés
Aki interneten rendel, írja már le hogy az miért jobb, mint személyesen felkeresni egy boltot?
dec. 23. 07:13
A kérdező szavazást indított:
Személyes vásárlás üzletben
Interneten történő vásárlás
17 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő előfordul. Neten azért szoktam, mert kényelmesebb. Nem kell keresgélnem a megfelelő színt és méretet, meg ugye házhoz hozzák. De néha meg kifejezetten szeretek üzletekben nézelődni :)
dec. 23. 07:17
 2/13 anonim ***** válasza:

Mindkettő.Ha webshop,akkir azért,mert a boltban nincs az a ruha,olcsóbb,stb...

Általában a fizikai és online bolt ugyanaz a márka.

A másik a vinted.Megtetszik,nagyon olcsó,vagy olyan régebbi duhák is vannak,amiket most már ne lehet kapni.

dec. 23. 08:06
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő, de mostanában egyre inkább Interneten. Alig van normális bolt, mert egy nagy megyeszékhelyen élek. Interneten sokkal nagyobb a választék, normálisan vannak méretek, jobb akciókat lehet kifogni.

Nekem kényelmes nagyon. Ismert, megbízható nagyobb webáruházakból rendelek, ingyenes szállítás, ingyenes visszaküldés. Nincs kockázat.

dec. 23. 08:36
 4/13 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
Neten csak akkor, ha biztos vagyok a méretben. Ott azért nagyobb a választék és jobbak az árak.
dec. 23. 09:01
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Többségében neten, néha személyesen. Nekem a vásárlásra fordított idő az, amit pazarlásnak érzek. Sok a dolgom meló után is, egyszerűen nem fér bele, hogy még szédelegjek meg próbálgassak boltokban. Nekem a vásárlás nem program, hanem nyűg. Élelmiszert is szoktam rendelni. Ritkán van problémám a rendelt termékekkel, általában már teljesen jól belövöm a méretet, tudom, hogy honnan, mit érdemes rendelni. Nagyon ritkán küldök vissza bármit is. Élelmiszernél még sosem volt gond semmivel.
dec. 23. 09:27
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Mostanában a boltokban nagyon silány minőségű ruhákat szoktam látni. Nem szépek, nem is praktikusak. Ezért rendelek újabban inkább a netről. Olcsóbb és jobb minőségű, anyagú, szebb ruhákat találok ott. A méret szinte majdnem mindig megfelelő. Megnézem a mérettáblázatot, lemérem a méreteimet centivel, szükség esetén egy meglevő jó méretű ruhám méretét is lemérem, amikor mondjuk a ruha hossza / szélessége van megadva. A neten a választék is nagyobb. Ha bemegyek egy boltba, ott akkora a választék, amennyi az üzletben elfér. Egy plázában van néhány ruha üzlet. De a neten rövid idő alatt, könnyen rengeteg bolt kínálatához van hozzáférésem. Kényelmes, hogy nem kell menni sehová. Rövid ideig ruhát próbálgatni kellemes program, de a hosszú vásárlás, egyik üzletből a másikba járkálás nagyon fárasztó tud lenni.

Cipőt még nem rendeltem netről. Ugyan elvileg kicserélik, ha nem jó a méret, de számomra egy cipő sokkal kényesebb kérdés, mint egy ruha. Ha egy póló kicsit szűk vagy kicsit túl bő, attól még lehet hordani, de egy rossz méretű / fazonú cipőben nem bírok járni.

dec. 23. 11:20
 7/13 Metionin ***** válasza:
51%
Netről vagy turiból.
dec. 23. 11:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Netről rendelek csak. Nagyon ritkán ilyen alap fekete polókat veszek boltban is de amúgy amennyire lehet kerülöm az offline boltokat.

Goth/blackmetaler stílusom van nem igazán találok semmi nekem tetsző dolgot a legtöbb plázában, na meg ha van is valami pl a cropban vagy ilyesmi annak meg a minősége borzalom. Inkább online rendelek darkshopokból meg vintedről, dr martenstől new rocktól stb...

dec. 23. 12:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Internetről max felsőt, pulcsit, esetleg melegítőnadrágot. Ezeknek a méretét általában eltalálom.

Viszont farmert, meg olyan anyagú nadrágot, ami nem nyúlik, azt nem, mert van amikor a boltban is nagyobb vagy kisebb méret kell, mint általában, szóval nagyon változó lehet a méretezés, és emiatt nem is rendelek a netről. Cipőt sem merek rendelni, sajnos széles a lábfejem, sok cipő nem kényelmes. :(

Meg én szeretem látni magamon a ruhát, mielőtt megveszem. Tudom, ha internetről rendelem, akkor is vissza lehet küldeni, de nekem nincs kedvem mindig azzal szórakozni, szóval hacsak nem valami olyan ruhadarab kell, ami csak neten elérhető, akkor én maradok a személyes ruhavételnél.

dec. 23. 17:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Is-is. Az offline boltok egyetlen (de tagadhatatlanul jelentős) előnye hogy fel lehet próbálni a cuccot. Minden más a netes vásárlás mellett szól. A választék végtelen, nem kell nyomorult plázákban caplatni, hatalmas akciókat lehet kifogni. Az sem ritka hogy ugyabban az üzletben neten rendelve olcsóbb a ruha mint a fizikai boltban. Ha normális helyről rendel az ember akkor vissza lehet küldeni a ruhát ha nem tetszik.

Szóval összességében én azért szeretek neten is vásárolni mert sokkal nagyobb a választék, nem ugyanaz a pár fast fashion bolt van mint a plázákban. De még ha a plázás boltokat is vesszük, azoknak is sokkal nagyobb a választéka online, szoktak lenni csak online kapható darabok. Meg mert olcsóbb is, hiszen online boltot olcsóbb fenntartani mint fizikait.

dec. 23. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!