Business casual öltözködésbe férfiként mi fér bele?
Én ha állásinterjúra megyek felveszek egy fekete farmert, egy évszaknak megfelelő cipőt és egy inget, ha nagyon hideg van fölé esetleg valami pulóvert. Ha valami temetés vagy ünnepség akkor öltöny+nyakkendő.
Eddig ezzel mindent megúsztam.
De viszont lesz a közeljövőben egy összejövetelem, ahová külön előírás a fent említett öltözködési stílus.
Gondolom abba viszont ez már nem fér bele nem? Ha jól értem ide inkább blézer, szövetnadrág, hosszú ujjú ing kellene, nem? Gondolom minden más férfi is így fog felöltözni, ha ez az előírás. Nekem blézerem és szövetnadrágom soha nem volt. Szerintetek érdemes lenne venni úgy, hogy lehet soha az életben nem fogom hordani?
A business casual általában zakót, polo- vagy nadrágot, és rendes cipőt jelent.
A szabályok:
- galléros póló vagy ing, de semmiképpen sem formális.
- sportzakó vagy blézer
- egyszínű, semleges nadrág. Lehet farmer, de az se legyen koptatott.
- bőr cipő, semmiképpen sem sneaker vagy hasonló. Nyáron a loafer belefér.
A színösszeállítás kövesse a kék/barna/szürke színháromságot.
Boka villanás, skinny farmer, minták és márkák a faux pas-k.
Ez jó kérdés. Én nő vagyok, de ilyen módon lenne a legnehezebb felöltözni. Vagy túl elegáns, vagy túl laza lesz az összkép, ha valaki nem jártas ezekben a mai idegen kifejezésekben.
Ilyen cégeknél jobb, ha egyenruhát írnak elő, azzal nem lehet melléfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!