Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Business casual öltözködésbe...

Business casual öltözködésbe férfiként mi fér bele?

Figyelt kérdés

Én ha állásinterjúra megyek felveszek egy fekete farmert, egy évszaknak megfelelő cipőt és egy inget, ha nagyon hideg van fölé esetleg valami pulóvert. Ha valami temetés vagy ünnepség akkor öltöny+nyakkendő.

Eddig ezzel mindent megúsztam.

De viszont lesz a közeljövőben egy összejövetelem, ahová külön előírás a fent említett öltözködési stílus.

Gondolom abba viszont ez már nem fér bele nem? Ha jól értem ide inkább blézer, szövetnadrág, hosszú ujjú ing kellene, nem? Gondolom minden más férfi is így fog felöltözni, ha ez az előírás. Nekem blézerem és szövetnadrágom soha nem volt. Szerintetek érdemes lenne venni úgy, hogy lehet soha az életben nem fogom hordani?

dec. 8. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
"Ha a meghívón business casual/smart casual van megjelölve dresszkódnak, akkor ez egy átmenetet jelent a üzleti és az utcai öltözet között. Magyarul laza üzleti öltözetnek is nevezhetjük. Az öltöny mellett felvehető a sportzakó, kordzakó, farmernadrággal (egyszínű sötétkék) és a pamut nadrággal is."
dec. 8. 22:28
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

A business casual általában zakót, polo- vagy nadrágot, és rendes cipőt jelent.

A szabályok:

- galléros póló vagy ing, de semmiképpen sem formális.

- sportzakó vagy blézer

- egyszínű, semleges nadrág. Lehet farmer, de az se legyen koptatott.

- bőr cipő, semmiképpen sem sneaker vagy hasonló. Nyáron a loafer belefér.

A színösszeállítás kövesse a kék/barna/szürke színháromságot.

Boka villanás, skinny farmer, minták és márkák a faux pas-k.

dec. 8. 23:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak egy alkalomra tényleg felesleges lenne zakót venni. Jó lesz az, amiben állásinterjúra szoktál menni.
dec. 9. 16:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérj kölcsön egy zakót. Vagy turiban is találsz.
dec. 9. 17:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Sosem árt, ha van elfelvőben egy zakó. Plusz ha van, akkor fogsz alkalmat találni rá, hogy fel is vedd. Legalábbis, ha akarsz. Szerintem mindenképp érdemes venni.
dec. 15. 13:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés. Én nő vagyok, de ilyen módon lenne a legnehezebb felöltözni. Vagy túl elegáns, vagy túl laza lesz az összkép, ha valaki nem jártas ezekben a mai idegen kifejezésekben.

Ilyen cégeknél jobb, ha egyenruhát írnak elő, azzal nem lehet melléfogni.

dec. 28. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!