Mit vesztek fel 5-8 fokban kinti tartózkodás esetén?
Mennyi ideig tartózkodsz kint? Ha csak jövet-menet, az teljesen más, mintha órákig kellene kint egy helyben ácsorognod.
Előbbi esetben én nagyjából bugyi, farmer, zokni, cipő, póló, pulcsi és egy közepes vastagságú dzsekit hordok. Számomra ez még nem télikabátos idő, sálat, sapkát, kesztyűt főleg nem veszek.
Csak kíváncsiságból, honnan fogod tudni, hogy a válaszolók közül kinek pont olyan a hőérzete mint neked?
Ha írnak 50-en akkor mindegyik módon fel fogsz öltözni?
Mert igazából ezt a kérdés feltevése nélkül is kipróbálhattad volna.
#3 jogos a felvetés, de a kíváncsiság is vezérelt.
2-3 órás kintlétre gondoltam, nem csak jövet-menet.
Nálam a sapka vagy kapucni az alap darab már ősszel is, mivel érzékeny a fülem, fejem és hamar megfájdul, akkor is, ha nem fázom.
Értelek. Akkor nem vagyunk egyformák ebből a szempontból.
A 2-es vagyok. Sapkán -10 fokban sem hordok, nem tudom elviselni. Soha nem szokott fázni a fejem, összekócol, beleizzadok, elkezd viszketni a fejem, stb. Utoljára gyerekkoromban volt rajtam sapka, mikor anyám rám erőltette, ha ő fázott.
A mostani 5 fok körüli reggeleken egyetemre is gyakran biciklivel megyek be. A kezem szokott fázni a kormányon a menetszélben, így kesztyűt emiatt szoktam venni. Sálat, sapkát soha. És nem fázom.
Ha órákat tartózkodsz kint, különösebb fizikai aktivitás nélkül, akkor rétegesen öltözködnék. Egy vastagabb, akár polár pulcsi jól jöhet. Ez esetben egy vastagabb hosszabb kabátot vennék fel a vékony dzsekim helyett.
Mostanában ujjatlan felső, rá télikabát - ha fázok akkor becipzárolom, ha melegem van akkor nem.
Én a réteges öltözködést pont hogy nem szeretem, mert sokáig tart levetkőzni-fölöltözni. Általában a szettem ujjatlan + rá olyan pulcsi / dzseki / kabát ami az aznapi leghidegebb időre megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!