Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mit vesztek fel 5-8 fokban...

Mit vesztek fel 5-8 fokban kinti tartózkodás esetén?

Figyelt kérdés
Sosem sikerül eltalálnom a ruhamennyiséget, így vagy fázom, vagy melegem van. Nem mondanám magam fázós típusnak, de ha egy helyben állok, akkor érzem a hideget.

#hideg #meleg #téli öltözék #őszi öltözék
dec. 5. 10:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Farmer, gyapjúzokni, póló, pulcsi, bőr kabát, sál, néha sapka.
dec. 5. 10:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi ideig tartózkodsz kint? Ha csak jövet-menet, az teljesen más, mintha órákig kellene kint egy helyben ácsorognod.

Előbbi esetben én nagyjából bugyi, farmer, zokni, cipő, póló, pulcsi és egy közepes vastagságú dzsekit hordok. Számomra ez még nem télikabátos idő, sálat, sapkát, kesztyűt főleg nem veszek.

dec. 5. 10:51
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Csak kíváncsiságból, honnan fogod tudni, hogy a válaszolók közül kinek pont olyan a hőérzete mint neked?

Ha írnak 50-en akkor mindegyik módon fel fogsz öltözni?

Mert igazából ezt a kérdés feltevése nélkül is kipróbálhattad volna.

dec. 5. 10:58
 4/12 A kérdező kommentje:

#3 jogos a felvetés, de a kíváncsiság is vezérelt.

2-3 órás kintlétre gondoltam, nem csak jövet-menet.

Nálam a sapka vagy kapucni az alap darab már ősszel is, mivel érzékeny a fülem, fejem és hamar megfájdul, akkor is, ha nem fázom.

dec. 5. 11:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Értelek. Akkor nem vagyunk egyformák ebből a szempontból.

A 2-es vagyok. Sapkán -10 fokban sem hordok, nem tudom elviselni. Soha nem szokott fázni a fejem, összekócol, beleizzadok, elkezd viszketni a fejem, stb. Utoljára gyerekkoromban volt rajtam sapka, mikor anyám rám erőltette, ha ő fázott.

A mostani 5 fok körüli reggeleken egyetemre is gyakran biciklivel megyek be. A kezem szokott fázni a kormányon a menetszélben, így kesztyűt emiatt szoktam venni. Sálat, sapkát soha. És nem fázom.

Ha órákat tartózkodsz kint, különösebb fizikai aktivitás nélkül, akkor rétegesen öltözködnék. Egy vastagabb, akár polár pulcsi jól jöhet. Ez esetben egy vastagabb hosszabb kabátot vennék fel a vékony dzsekim helyett.

dec. 5. 11:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Réteges öltözködés a kulcsszó.
dec. 5. 11:53
 7/12 anonim ***** válasza:

Mostanában ujjatlan felső, rá télikabát - ha fázok akkor becipzárolom, ha melegem van akkor nem.

Én a réteges öltözködést pont hogy nem szeretem, mert sokáig tart levetkőzni-fölöltözni. Általában a szettem ujjatlan + rá olyan pulcsi / dzseki / kabát ami az aznapi leghidegebb időre megfelelő.

dec. 5. 12:04
 8/12 anonim ***** válasza:
14%
Soha nem fázom. Miniszoknya neccharisnya apró lyukkal vagy mintával. Derékig érő pulóver.
dec. 5. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
kb. 178 centihez vagyok 105 kg, lenne mit leadni. nekem a téli öltözet is kifújt vastag kapucnis pulcsira vett tavaszi vékony kabátban, téliben nem csak lefőnék egy fél-1 óra mozgás után, de ha még boltban is ki kéne állni a hosszú sort küszködnék a hőérzettel
dec. 5. 16:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Én inkább bemegyek.
dec. 5. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!