Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A divatipar miért nem szüntetn...

A divatipar miért nem szüntetni meg a nemek közötti diszkriminációt?

Figyelt kérdés

Ők tartják fent a diszkriminációt, különbözőséget a nemek között.Azzal,hogy a ruhákat férfinak meg nőinek címkézik.

Legyen csak unisex, máris megoldódna a probléma.A boltokban sem kellene külön férfi meg női részleg.

Az,hogy női ruha meg férfi ruha, csak nemi sztereotípiákon alapszik.A 21. századi demokráciákban ez elfogadhatatlan.

Egyenlőségre van szükség, ehhez pedig meg kell szüntetni a jelenlegi gyakorlatot.

nov. 29. 19:47
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
26%

Édes istenem 🤦‍♀️

Hordjon az a nő deszkás gatyát aki akar de engem hagyjanak ki belőle

nov. 30. 09:20
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

Hogy lenne már bármi normális Unisex ?

Szerinted a női farmerba hova teszed a pélót? Vagy a férfi farmert hogy tölti ki egy nő? A férfiak v alakúak a nők meg homokóra, ha olyat csinálsz ami jó mindenkinek az csak gagyi lesz mindenkin.

Értem én az ideológiát, de a fizika és a biológia nem hazudik.

És akkor emlékezzünk meg arrol, hogy nekem ki csinálna 45ös magassarkút 😂

dec. 2. 17:04
 13/34 anonim ***** válasza:
40%
#12 "És akkor emlékezzünk meg arrol, hogy nekem ki csinálna 45ös magassarkút". Egyszer voltam a MÜPÁ-ban egy pódiumbeszélgetésen. Anekdotázás közben mondták, hogy egy NŐI szereplőjüknek 45-ös a cipőmérete (nem balett táncos). Tehát a kérdés, ha szokatlan is, nem életszerűtlen.
dec. 2. 22:06
 14/34 anonim ***** válasza:

"És akkor emlékezzünk meg arrol, hogy nekem ki csinálna 45ös magassarkút"

Vannak 45-ös magassarkúk, csak nem az az átlagos méret, így nem azt látod a kirakatban.

dec. 3. 17:10
 15/34 anonim ***** válasza:

"Hordjon az a nő deszkás gatyát aki akar de engem hagyjanak ki belőle"

Érdekes egyébként hogy a válaszolók többsége nem is érti a kérdés lényegét. A kérdés arról szól, hogy a specifikus női és férfi kategorizálást hagyjuk el. Erre te azon vagy felháborodva, hogy nem fogsz xy ruhát hordani. Miért?

Mindenki öltözködhetne továbbra is ahogyan akar, csak nem női farmert hordana, hanem szűk szabású, vagy testhezálló farmert. Vagy pl. nem lenne kifejezetten női és férfi napszemüveg, hanem egyszerűen megmaradna a jelenleg is létező 6 ezer típus, és mindenki kiválasztja magának a számára megfelelőt. Nem kell a másik nemnek készültet hordani, ugyanúgy horhatod azt, amit eddig, csak nem lesz kifejezetten nemekre bontva. Nem hiszem hogy ez ördögtől való dolog lenne, itt csak elnevezésekről beszélünk.

"Ezaz hordjon minden férfi melltartót meg tangát. Vagy minden nő boxert :D"

De miért kellene mást hordaniuk mint most? Te sem érted a kérdés lényegét, szó sincs arról hogy bárkinek mást kellene hordania, mint eddig. Jelenleg is van férfi boxer és női boxer is. A kérdező csupán azt javasolja, hogy ne férfi és női boxer legyen, hanem legyen teszem azt szűk és bő verzió. Ugyanúgy ahogy van S-es meg M-es verzió, vagy rövid és hosszúszárú. Ezek sem a viselője nemére utalnak, hanem a termék tulajdonságaira. A nők ugyanúgy tudnák hordani a tangájukat, csak ha éppen boxert akarnak venni akkor nem a "női" boxert kell keresniük, hanem a szűkítettet, vagy bármi is legyen az új megnevezés.

Nem tudom miért pörögtetek rá ennyire hogy kinek mit kellene hordania :D

dec. 3. 17:18
 16/34 anonim ***** válasza:

"Szerinted a női farmerba hova teszed a pélót?"

Sehova, ezért nem veszek ilyen farmert. Te veszel olyan ruhát, ami 3 számmal kisebb mint a méreted?

Miért nem értitek a kérdés lényegét? Attól hogy egy farmer nem kifejezetten női, meg nem kell a férfiaknak felvenniük. Az egy farmer, vannak tulajdonságai. Hossza, szabása, színe, mérete. Akinek megfelel, felveszi, akinek nem, az nem. Mitől olyan bonyolult ez? Nem kell a férfinek felvennie a női farmert ha egyszer nem jó rá, ahogy nem vesz senki olyan pólót sem ami kicsi, hiába készült a saját nemének... Pusztán az az elmélet mögötte, hogy a méret, a szín, a hossz, a szabás mint objektív információk, amik jellemzik a terméket, de a célközönség neme már nem ilyen. Egy nő akkor is tudni fogja hogy egy farmer női, ha nincs kifejezetten ráírva hogy női, viszont így a nemek közötti ellentétek csökkenhetnének. Én nem értem ez miért olyan fájó téma ennyi embernek.

dec. 3. 17:23
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

15 és ennek mi a pixa értelme lenne????

Hiszen EGYÉRTELMŰ ha egy ruhaneműt férfi vagy női.

Mi a francert zavar az bárkit ha egy női részlegen rá van írva a gatyara hogy női farmer? 🤦‍♀️🤦‍♀️

dec. 3. 17:26
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

A boltokban sem kellene férfi meg női részleg 🤣🤣🤣

Persze majd ott kerülgessem a férfiakat meg válogassam ki a polcról hogy melyik a női gatya 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

A próbafülkében meg már ennyi erővel akkor óvszert is osszanak hátha kedve támad egyiknek erőszakolni 🤦‍♀️🤦‍♀️

dec. 3. 17:28
 19/34 anonim ***** válasza:
76%

"Persze majd ott kerülgessem a férfiakat"

A női részlegen ugyanúgy kerülgetni kell a nőket. Sőt, egy üzlet egészében kerülgetni kell a vásárlókat. Ha antiszociális vagy, és zavar ha mások vannak a közeledben, akkor az nem ehhez a témához kapcsolódik. Nem baj hogy ilyen vagy, szimplán rossz kérdéshez szólsz hozzá ha ilyen problémád van.

dec. 3. 18:24
 20/34 anonim ***** válasza:

"Hiszen EGYÉRTELMŰ ha egy ruhaneműt férfi vagy női"

Ezért felesleges ragaszkodni a külön kategorizáláshoz.

dec. 3. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!