Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Manapság mi szerinted a...

Manapság mi szerinted a tipikus mélyszegény, mi a szegény, mi a középosztálybeli és mi a felsőosztálybeli ruházat?

Figyelt kérdés
Tekintsünk el az igénytelen milliárdosoktól, meg a drágát összéhező és kamut hordó, sznoboskodó alsóosztálybeliektől.

nov. 11. 17:59
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

A szegények turkálós használt ruhát és piacos kínai cuccokat hordanak

A középosztály alsó része shein és társai fast fashion ruhákat, a felső része zara, guess, calvin klein, helly hansen és társait.

A gazdagok dizájner ruhákat hordanak. Ismert vagy kevésbé ismert divattervezőktől veszik az egyedi ruhákat gyakran saját méretükre készítve.

nov. 11. 20:01
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

A szegény az amit akkor látsz ha elmész a tescoba, Lidl-be

A 90 százalékuk ilyen.

Pont múltkor gondoltam erre hogy amikor Monacóban nyaraltam mekkora luxus volt most meg a tescoban mindekin a pufidzseki van meg kinais cuccok

nov. 11. 20:01
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

Fiatal vagy középkorú nőként szoknyát, különösen pedig egyberuhát hordani eleve felsőbb osztály.

Össze nem illő stílusú, anyagú és/vagy színű ruhát hordani, otthonkában utcára menni, fényes rátétes olcsó cipőt hordani egyértelműen alsóbb osztály.

nov. 11. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

"Fiatal vagy középkorú nőként szoknyát, különösen pedig egyberuhát hordani eleve felsőbb osztály."

Miért? Csak szólok, hogy a fast fashion, vagy kínai boltok is tele vannak ilyen ruhákkal, amiket meg is vesznek és hordanak is.

Kérdésre a válasz:

Szegények turkálóban, középosztály fast fashion és kínai boltokban, felső osztály drágább, márkás, jobb minőségű boltokban vásárol.

De, ha valaki éber, drágább ruhákhoz is hozzá tud jutni akciósan.

nov. 11. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem annyira értem a kérdést. Arra vonatkozik, hogy ki hol vásárol? Vagy hogy ki miben jár? Mert ma már nem igazán lehet külső alapján megmondani hogy ki milyen "osztály". (Bár alapból az osztály fogalmát is definiálni kéne. Pénz határozza meg, vagy végzettség, vagy valami más?) Elegáns ruhák bárhol vannak. Nyilván a Sinsayben nem méretre szabott merinói gyapjút kapsz, de őszintén szólva laikus szemmel nem feltétlen fogod tudni megkülönböztetni egy jól eltalált fast fashion darabtól a luxust. Pláne az ilyen gagyi alsópolcos "luxi" márkaktól, mint pl CK meg ilyesmik.

Inkább az életmód függ össze a ruházkodással. Én pl most gyesen vagyok, a játszótéren az ügyvéd anyuka meg a műkörmös anyuka is pufidzskeit hord tornacipővel. Senki nem kiskosztümben tologatja a gyereket. Vagy férjem pl bőven magyar átlag felett keres, itthon van egész nap home officeban. Ha néha ki kell mennie valamiért (kaja, bolt), akkor felkap egy macinacit. Régebben más munkakörben dolgozott. Sokkal kevesebbet keresett, de elvárt volt az öltöny-nyakkendő.

Amit itt írt valaki a szoknyáról, az már csak ststisztikailag sem lehet igaz ha picit gondolkozik az ember. Itthon a mélyszegény réteg jelentős részét a cigányok alkotják. Akik sokkal nagyobb arányban hordanak szoknyát a magyar nőknél. Itt bukik is a dolog.

nov. 11. 22:28
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
A testre simulós egyberuha nőkön az egy prosti outfit. Ha tetszik ha nem, így alakult ki. mert általában csak a prostik és ribim járnak egyberuhában. főleg ha még mini is.
nov. 11. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok középosztálybeli ismerősöm öltözködik turkálóból és vintedről. Fiataloknál ennek zöld háttere van.
nov. 12. 05:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én plázából öltözködöm, pl reserved, h&m, lc vakiki, cropp, engem hova soroltok? :)
nov. 12. 08:28
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

A mélyszegényeknek a mai turkálók áraira sincs nagyon pénze.

A Karitásztól kapják ingyen mások levedlett rongyait, meg rokonoktól, ismerősöktől.

A többi szegény kínai áruház, piac, Aldi, Lidl, rosszabb fajta turkálók.

nov. 12. 09:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyival több rétegű egy ember személyisége, mint az anyagi helyzete.

Ma már nemigen tudod öltözködés alapján beskatulyázni az embert ilyen módon.

Egy alsó középosztálybeli lehet, hogy megveszi a drágább, jobb minőségű kabátot, mert sokkal tartósabb, és több évig is hordhatja.

Míg a gazdag csemete is rendelgetheti minden héten az olcsó Shein-és sz*rt. Csak azért, mert “trendi”, és fontos neki a gyorsan lecsengő divat.

nov. 12. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!