Csak én vettem észre hogy a mostani fiataloknál nem annyira számít a "menő" öltözködés ?
Én harminc éves vagyok. Amikor én voltam tizenéves gyerek-tini akkor mindenki a márkás cipő, menő farmer, nagy márka logós póló-pulcsi stb. Aki nem ilyen volt az nem is volt menő, vagy gáz volt egyből. A turkálóból vagy Kínaiból vásárolni gáz volt.
Most is van nyilván aki így öltözik de mintha azt látnám hogy a mostani tizen-huszonévesek nem annyira feszülnek rá a menő öltözködésre, nem vetik meg a turkálót vagy a márkátlan új ruhákat, nincs nagy márka logó rajtuk hanem csak sima basic ruhák vannak rajtuk meg olyan melegítő nadrágok amikért régen csövesnek csúfoltak. Mondom van kivétel de olyan mintha most nem az a "felvágás" lenne a divat.
Ma is ez van, főleg kisebb városokban, csak mostanában elterjedt kicsit ez a logo nélküliség. ami szerintem jó irány. és igen a melegítőben is sokan járnak fiúk lányok is.
Szerintem inkább már a nike cipők "számítanak jobban". és a telefonok.
A hatalmas logók gagyi hatásúak és igénytelenek. Akkor is, ha eredeti. Hála az égnek, hogy már nem divat.
Ezeket nem a jómódú emberek, hanem a sznobok viselték mindig, akik azt hiszik, hogy ettől látszanak majd gazdagabbnak és értékesebb személyiségűnek.
Különben meg mit érsz vele? Tényleg megéri, ha az a célod, hogy kiraboljanak az utcán.
A hypebeastség egy szubkultúra. Sajnos van az a réteg aki csak attól érzi magát embernek, ha villoghat az *Isten se tudja, hány százezres* tornacsukájával és a hatalmas logót cuccaival - amiből csak az a divatház a jó neki, ami éppen agyon van nyomtatva a trash celebek által.
Aki kényszeresen azt majmolja, hogy éppen mi a menő, annak nincs ízlése és egyénisége.
Mindenkinek szabad akarata van, hogy milyen életformát űz, de ez még nem jogosítja fel őket arra, hogy lenézzenek mindenkit, aki nem száll fel erre a vonatra.
Ma már messze nem csak a szegény emberek öltöznek turkálóból. Betérnek a tehetősek is, mert sokkal egyedibb, különlegesebb és stílushoz illő darabokat találni ott. Környezetbarátabb, és mivel évről évre egyre gyengébb a textilipar, az 5-15 éves ruháknak az anyaga is sokkal jobb. Nem az a fajta, ami egy használat után kilyukad, és olyan műszálas, hogy hideg időben sikítani tudnál benne, annyira nem melegít, nyáron meg izzadt lovat csinál belőled.
Meg persze, a fő ok: rengeteg tervezői, márkás, jó nevű ruha is vintage részlegen végezheti.
Szembesültem már azzal, hogy egy általam nagyra becsült tervező ruhája rekord idő alatt sold out lett, de évekkel később be tudtam szerezni egy second hand üzletből. Ez az érzés felbecsülhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!