Magassarkú viselése hosszú távon?
Szeretnék segítséget kérni a magassarkú viselésével
kapcsolatban, mert hiaba próbalkozom, a lábam
egyszeruen nem birja
Tavaly télen vettem egy kb. 5-6 cm magas sarkú cipöt, amihez még lábujivédöt és sarokvédöt is
szereztem. Próbaltam itthon bejáratni, majd egyre
tobbet viselni utcán is, de a lábam sosem birta hosszu ideig, nagyjaból egy óra után mindig teljesen
elfáradt. Azt is megpróbáltam, hogy rendszeresen
hordtam, remélve, hogy hozzászokom, de egyre
rosszabb lett, és végül már nagyon durván elfáradt a
labam.
Nem tudom, hogy kisebb sarokkal kene kezdenem, vagy mi lenne a legjobb módszer arra, hogy megszokjam a magassarkú cipó viselését, nagyon
szeretnek benne járni de hosszu ideig sose birta.
Ami azert is gond, mert nincsen kocsim,és rengeteget setalok alapból is, illetve videken ha
lekésem a buszt akkor inkább sétalok mint hogy a 2
óra múlva jövöt megvárjam:D
5-6 centi nem túl magas. Nem hiszem, hogy sarokkal van a gond, inkább a cipő lehet kényelmetlen kialakítású.
Viszont hosszabb gyalogláshoz egyik sem jó. Nem is ajánlott, nem tesz jót a lábnak.
Normálisabb járdán, 10-15 perc oké. De ha többet kell gyalogolnod, akkor ne ebben.
Legyen nálad váltócipő. Én pl. kényelmesebb cipőben vezetek, tűsarkúban nem is tudok, de az irodában vagy egy rendezvények abban vagyok és bírom.
A magassarkút -nem véletlen - nem arra találtak ki hogy 1-2 óránál hosszabb ideig viseld.
Minden láb más és létezhet jó cipő, az én otromba téglalap lábamra is van kényelmes 8as magassarkú. Valszeg te is tudnál találni
De ne leg-en célod hosszan viselni semmil-en magassarkút
Nem minden magassarkú jó kialakítású.
Nem vicc, de nézd meg azokat a nőket akik magassarkúban dolgoznak, hogy milyen fazonokat választanak. Pl a Pleaser márka az olyan, hogy abban lehet órákat állni, táncolni.
Ezek általában nagy platformmal, nem túl hegyes orral és moderált magassággal készülnek. Ez nem véletlen.
5, 7: Szerintem a kérdező nem kioktatást kért. A neten az égvilágon bármiről el lehet olvasni, hogy mennyire káros. De nagyon stresszes és egyhangú lesz az élet, ha mindig ezzel foglalkozunk, és nem tudunk örülni akár egy jó ételnek/italnak, akár ebben az esetben egy szép cipőnek.
Egyébként attól, hogy most inkább a sportcipő a trend, bőven voltak olyan időszakok a divat történetében, amikor a legtöbb nő magassarkúban járt az átlagos hétköznapokon, és ha jó minőségű(!) volt a cipőjük, nem lett tőle semmi bajuk.
6: A Pleaser nem a rúdtáncos cipő? Azt azért nem javasolnám utcára vagy normál munkahelyre. :) De a nem túl hegyes orr jó tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!