Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Vinteden miért ilyen nehéz...

Vinteden miért ilyen nehéz eladni ruhákat?

Figyelt kérdés
okt. 5. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ruhát mindig nehéz eladni. Senkinek nem kell. Max néhány márka az ami pörög.
okt. 5. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem vagy viszik,vagy nem.Most pár dolgot eladtam,ezután biztos nem viszik egy darabig.
okt. 5. 20:00
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Mert nincs kb semmi értéke a használt ruháknak, hacsak nem tényleg valami high fashion márka. Egyrészt ott van a Sinsay, Temu, Shein meg egyéb olcsó boltok, ahol fillérekért lehet új cuccokat venni és nem is igazán rosszabb mint az átlag fast fashion. Másrészt ha már valaki használt ruhát akar, akkor tud menni turiba, online is van már boltja egy csomónak. Sokkal egyszerűbb egy üzlettel kommunikálni mint egy magánemberrel. Engem például ez nem visz rá a Vintedre (sem a vásárlásra, sem az eladásra), hogy ott sok esetben kommunikálni kell a másik féllel. Tökömnek sincs kedve, akkor inkább bedobom a nem használt ruháimat a gyűjtőbe. Venni meg veszek valami üzletben ahol szintén bagóért dobálják utánam, de legalább van rá garancia, meg nem kell Mancikával egyeztetnem a szállításról, meg attól rettegni hogy nullás értékelést ad mert épp olyan kedve van. Engem csak ne értékeljen senki. Meg hát túlkínálat is van, mindenki vásárol minden szemetet össze-vissza mintha nem lenne holnap, aztán persze mikor esnek ki a ruhák a szekrényből, akkor próbál túladni rajta.
okt. 5. 22:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én tök sokat adtam el.

Szerintem ami probléma lehet:

-Túl drágán adod. Ide olcsóbb fogásokért járnak az emberek, turi árakra készülj. Pláne ha ugyanaz fenn van másnál negyedannyiért.

-Sz@rok a képek, nem látszik mi az, bemozdult, életlen, túl sötét vagy túl világos képek, kupi van a háttérben.

-A ruhák minősége gagyi. Én pl Shein vagy Temu cuccokat nem vennék meg Vinteden, azért vásárolok ott, hogy vintage és máshol nem megkapható darabokat találjak. Reverse image search segítségével viszonylag könnyen ki lehet deríteni, hogy valaki kivágta a cimkét.

-A ruhák állapota rossz. Van egy szint, amikor már nem éri meg feltenni, ha bolyhos, szakadt, kopott.

-A ruhák már éppen mennek kifele a divatból, vagy valami régi microtrend részei. Pl a 2020as tehénmintás cuccok már mindenki szemét szúrják.

-Nincs megadva elég infó, méret, anyag összetétel, centire mekkora, nyúlik-e, és nem válaszolsz a kérdésre. Bizony eladni energia és idő.

-Le vagy pontozva, és nem bíznak benned.

-Egyszerre túl sok mindent akarsz eladni, és eltemetődik minden

-Nincs rendesen betagelve, és nem találják meg azok, akik ezeket a darabokat keresik.

Én azt is csinálom, hogy ha egy hónap alatt nem megy el valami, újra fotózom, és átfogalmazom a leírást.

Ilyenkor megint az oldal elejére kerül, és még többen látják.

Ha valaki lájkol, szoktam neki küldeni ajánlatot (ez bele van kalkulálva, tehát mindig úgy teszem fel, hogy ha 10-20%al kevesebbért megy el, nem bánom.)

okt. 6. 01:50
 5/8 A kérdező kommentje:
4-es: rengetegen jelölik be kedvencnek de ténlyeg és olcsón adom őket mégsem veszik meg
okt. 6. 10:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, ilyenkor lehet az a baj, hogy az emberek nem érzik azt, hogy valaki le fog csapni rá. Pláne mivel már kevesebben látják, mindenki elkényelmesedik.

Szedd le a hirdetést, fotózd újra, írjhozzá új leírást.

Így visszakerül a sor legelejére, hátha valaki korábban nem látta.

Egy like nem jelent vásárlási szándékot. Nekem is van csomó, amit azért mentettem el, mert hmm, ez tetszik, de nekem kék színben kéne, és egyenként nem emlékszem a nevére, de így néha rá tudok keresni. Vagy mert ilyen pulóvert akarok kötni, de nem mohairból mert arra allergiás vagyok.

okt. 6. 10:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Vintedre májusban regisztráltam már mindjárt az első héten volt 3 vevőm azt hittem hogy mindig ez lesz :) hát tévedtem
okt. 6. 10:53
 8/8 A kérdező kommentje:
meg nagyon bő a kínálat hisz egy nemzetközi oldalról van szó és több az eladó mint a vevő
okt. 6. 11:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!