Ha olcsó egy cucc a Vinteden, elvárod, hogy professzionális csomagolásban érkezzen?
Dilemmában vagyok, hogy felemeljem-e a cuccok árát pusztán azért, hogy bolti szűz csomagolásban küldjek mindent.
Nem designer cuccokat árulok, nem ebből akarok megélni, első sorban azért adok el, hogy ne a kukában landoljanak.
De egyesek úgy kezelik ezt, mintha valami cégtől vásárolnának, mind reakció idő, mind csomagolás terén.
Amikor meg alkudni kell, akkor persze mintha a piacon lennénk, és még én kérjek elnézést mert nem adom oda ingyen a ruhát.
Attól függ mit rendelek. 500 forintért egy ruhát vagy könyvet? Ok, olcsó csomagolás. Vagy pedig 10+ ezerért valamit? Akkor egy picit szerintem legyen már több a csomagolás, mint egy vékony kis zacsi. Nem kell semmi extra, de azért ha az ember nem 2-3 ezret ad ki, akkor szerintem nem is az, hogy szép legyen a csomagolás, de mindenképp biztonságos.
Persze azért az 500-1000 forintos dolgoknál is jó, ha a termék épségben odaér, viszont még is csak egy elég olcsó dologról beszélünk, ne költs pluszba a csomagolásra is. De ha valami drágább, akkor ott tutifix legyen a csomagolás biztonság szempontjából.
Abszolút nem érdekel a csomagolás, csak tisztán és épségben kapjam meg a terméket. Persze tudom értékelni, ha szép, de nálam ez nem szempont és nem fizetnék pluszban az extrább csomagolásért. Ilyen árért nem várom el.
Azt esetleg lehet, hogy a vevő döntheti el, hogy ő milyen csomagolást szeretne és ha valaki alkudna, akkor jelzed, hogy csak akkor engedsz belőle, ha jó lesz neki az olcsó körítés is. Ha nem, akkor teljes áron vegye meg. Szerintem így amúgy a döntő többség inkább az engedményt fogja kérni.
Én már mindenfélében kaptam, engem marhára nem érdekelt hogy mibe van csomagolva. Pelenkás zacskótól kezdve papírszatyor, boríték, ilyen olyan doboz, már mindenféle volt. A lényeg ne sérüljön útközben, a többi nem lényeg.
De jól be kell csomagolni ha törékeny, mert pár hónapja figyeltem hogy pakolják meg talán az emagos vagy másik ilyen csomagátvevős szekrényeket. A srác kb. idegből dobálta bele, ahogy esett úgy puffant minden. Nem szépítem: belebßzta a rekeszekbe... Ott elgondolkodtam, hogy nem árt rendesen becsomagolni a törékeny dolgokat.
Én mindig használt dobozokban, reklám szatyrokban küldöm, biztosan lezárva, körberagasztva. Előtte beleteszem egy tiszta zsákba, ha olyan akkor újsággal kitöltöm a teret, hogy ne sérüljön. Biztos, hogy nem veszek csomagolóanyagot. Szomorú, hogy sokszor emiatt nem kapok pozitív visszajelzést de akkor sem fogom támogatni ezt a presztízs csomagolás témát. Te se tedd. Egyrészt nem kell több hulladékot felhalmozni, másrészt meg használt cuccokról van szó, amit bőven áron alul tudsz csak eladni, mivel több a kínálat, mint a kereslet.
A kajás csomagolóanyagok persze kilőve (pizzás doboz, kenyeres zacskó és stb) higéniai szempontból. De gondolom te sem kérdező erre gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!