Cipősdoboz nélkül visszavihetem a cipőmet a CCC-be? A blokk megvan.
Sajnos nem tudom hova tűnt a cipősdoboz. Van értelme így visszavinnem?
Fél éve vettem egy cipőt, levált a talpa.
Azt vágom sajnos...
Zacskóba vigyem akkor vissza? Nem fognak nézni egy nagyot?
Nem fogják visszaadni a pénzed.
Elküldik bevizsgálni, ahol kiderül, hogy nem rendeltetésszerűen használtad. (Mondjuk nem tudom egy cipőben hogy lehet jobban rendeltetésszerűen járni, mint a talpán. Véletlenül sem a minősége szar...) Barátnőm üzletvezető ott, moslék üzletpolitikájuk van.
Nagyon el vagyok keseredve. Mindig nagyon vigyázok a dolgaimra, és az eddigi összes nyári cipőm akármennyire is a legolcsóbb deichamnnos volt meg CCC-s kibírt minimum 2 szezont. Most akartam végre kipróbálni egy picivel drágábbat, hogy hátha tartósabb lesz, vettem egy Kappa cipőt ami műbőr ráadásul. 15 ezer volt. Most pedig ez van.
Miért akarnak egyre silányabbat eladni? A pénzt pedig miért nem adják vissza ha egyszersmind garancia van rá? Nem értem
"A pénzt pedig miért nem adják vissza ha egyszersmind garancia van rá? Nem értem"
Hat, mondjuk mert szavatossag van ra. Ez mit is jelent...2 ev. Az elso 6 honapban az eladonak (a ceg) kell bizonyitani, 6 honap utan a vasarlonak (neked). Ez bevizsgalast jelent. A ceg ezt teljes mertekben atvallalja a vasarlotol -kifizeti 6 honap utan is a bevizsgalast- viszont ha a reklamacio jogos,de a csere vagy penz visszaadasa aranytalan tobbletkoltseget jelent a cegnek, akkor a javitas tortenik. (Ez is penzbe kerul a cegnek, de nyilvan olcsobb mint vissza adni 15 ezer ftot)
Ameddig jogszabalyilag megteheti a ceg, addig nyilvan inkabb javittatja, mint hogy sajat magat minuszba verje.
A bevizsgalas pedig, az elado nem rendelkezik cipesz szakmaval, sem bevizsgalo eszkozokkel...nem tudja eldonteni hogy a cipod azert jott szet mert gyarilag gyenge a ragaszto vagy mert bevagtad a mosogepbe (sokan megcsinaljak igen). Esetleg azert vallt el az orra a ciponek mert a kisgyerek a cipo orraval allitotta meg a kismotorjat.... (nem, nem kell birnia ezt a ciponek) szoval barmennyire is felhaborito , hogy tonkremegy a cipod es nem tudsz siman besetalni es visszakapni a penzt, jogszabalyilag megtehetik es , sok szempontbol ertheto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!