Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ezzel tönkre tettem a szandàlom?

Ezzel tönkre tettem a szandàlom?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy szandált, a pántjai bőrből vannak, talpa műbőr, puha szivacsos rész borítja, ezért is vettem meg, mert nagyon kényelmes és jól is nézett ki.

Kirándultunk, sétáltunk a folyó parton és annyira meleg volt, hogy jól esett derékig a vízbe mászni, persze a szandállal mert nagyon Köves volt a rész. Utána meg azt vettem észre, hogy a talpa teljesen vékony lett, nem maradt meg a puha memóriahabos hatása és már látszik a talpàn pl az a műanyag kockázott rész ami a sarka a cipőnek. Száradàs után vissza állhat a régi állapotára, vagy valami olyan anyagból volt ami víz hatására elázott és ennyi neki? :/

szept. 1. 17:28
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Ennek annyi :/
szept. 1. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Sokkal kevesebbtől is annyi lett volna. Nem bírják ezek a vizet.
szept. 1. 18:36
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Épeszü ember nem megy cipövel/szandállal vízbe!
szept. 1. 19:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

3. Az átlagos cipőt is lehet normálisan mosni, nem megy tönkre tőle, a nyári szandálokat miért ne csinalhatnák mosható anyagból? Kb 10 percig érte víz. Ennyi erővel ha elkap a nyári zápor és úgy sétálsz haza, dobhatod el a szandálod? Ráadásul nem olcsó darabok.

szept. 1. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajna ennek annyi. Nem érdemes megcsináltatni sem.
szept. 1. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Egy szandál (per definitionem) nem nézhet ki jól. A kérdés többi része meg teljes életképtelenségre vall, már ha egyáltalán valódi a kérdés. Amúgy szerintem troll, úgyhogy a legjobb válasz erre az, hogy jelentsd fel a gyártót! Mit képzel! Arra használtad, amire nem való! A jogaidat akarom!
szept. 1. 21:47
 7/8 anonim ***** válasza:
68%

A vizet csak a gumi/műanyag szandál (papucs) bírja, illetve egyes bőr szandálok, de azok már megsínylik kissé, bár be lehet őket száradás után kenni krémekkel, hogy az elveszett zsiradékot belőle pótolja (viszont a mérete így is megváltozhat).

Egyébként nem tudom ki találta ki, hogy a cipőket lehet mosógépben mosni... hát nem mindet lehet, sőt.

Mindegyik párra rá kell szánni az egyenkénti KÉZI tisztítást, vagyis nem annyi vizet, mint egy folyó, vagy záporeső.

A mai gyorsfogyasztói világban ne csodálkozz, ha hamarabb tönkre megy - az akár drágán vett - szandál/cipő, hisz az a cél: vegyél újat mielőbb. Ha pedig nem rendeltetésszerűen használod - mert lássuk be, egy folyóban úszás, gyaloglás szandálban, nem az -, akkor ne csodálkozz, ha tönkre megy a lábbelid. Régebben legalább ragaztottak a cipő talpára egy cetlit, hogy a termék NEM vízálló, így legalább tudni lehetett, melyik cipőnket óvjuk akár a nagyobb esőtől is. Ma már ez nincs, mert úgyis veszel másik párt, újabb cipőt. Ez van.

Esetleg, ha a környékeden él cipész mester, akkor megérdeklődheted tőle, hogy lehet-e javítani a cipődön/szandálodon, de látatlanban sem tudlak bíztatni a leírtak alapján, de egy próbálkozást megérne.

szept. 2. 04:04
 8/8 anonim ***** válasza:
76%

Igen. Mostantól legalább tudod hogy sem a műbőr sem a bőr nem bírja a vizet.

Ha esőben hazamész attól nincs baja de az nem egyenlő az áztatással

Tisztítani is csak szárazon lehet ezeket

szept. 2. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!