Mit jelent neked és mennyire fontos számodra a divat?
19 voltam, amikor úgy jött ki a lépés, hogy majd 2 hétig, minden nap öltönyben kellett mennem valahová, így egyszerűbb volt elég nap abban lennem.
Rendesen sokkolt, hogy mennyire máshogy állnak az emberhez, ha belépsz valahová elegánsan. Az őr a bankban, a pincér az étteremben, a tanáraim, az ellenőr a metrónál, a recepciós nő, annyira tisztelettudóan, és emberként bántak velem, mint előtte senki, sehol.
Onnantól nem viselek csak elegáns, vagy sportosan elegáns holmikat. Nem drágákat, de jól szabott, normális, felnőtt ruhákat.
#1 Nagyon köszi, dehogyis gond, hogy 25 évesen válaszoltál pont ez a tizen-huszonéves réteg véleménye érdekelt. Tiktok-gen, insta-gen, facebook-gen, ez parádé, mintha magamat hallanám, ugyanezeket a kifejezéseket szoktam használni. A másik, hogy azon kapom magam, hogy amikor azonosítom ezeket a tömegjelenségeket vagy a számomra azonosulhatatlan ruhadarabokat látok, akkor úgy érzem egy csoportba kerülök ezekkel a mimégvoltunkkatonákozó arrogáns boomer nagypapákkal, amit meg szintén el akarok kerülni kb. 14 éves korom óta tudatosan.
Jó olvasni, hogy te hogyan öltözködsz, kb. én is hasonló, annyi, hogy nyáron inkább laza póló-rövidnadrág, (nem ilyen baggy, loose, mert abban úgy néznék ki, mint aki az onkológiáról jött), egyetemen, munkahelyen pedig gyakran ing, vagy kötött pulcsi. Ez a fehér sneaker vonal szerintem is oké, mert rengeteg stílussal működik, viszont ez a limitált cipő világ, luxusmárkával kollab stb. nekem már túlértékelt. És mondom, nagyon pozitív, hogy igényesebbek az emberek, csak van benne egy ilyen mellékhatás is, hogy sokan inkább megveszik azokat a márkás cuccokat, amit másokon is látnak, mert úgy könnyebben azonosítható, hogy mennyibe került, ami pedig egy magasabb polcra helyezi őket egymás között.
Nem tudom, én 28 évesen még jó vagyok-e, ez inkább a Myvip-gen, Iwiw-gen. Na jó, tiniként már bejött a Facebook.
Sosem követtem a divatot, tinikét mindent elkövettem hogy minél egyedibben nézzek ki, legalábbis az volt a cél. Valójában meg csak sima rockeresen öltözködtem, vagyis így utólag visszanézve ugyanúgy másokat követtem, csak épp az ellenkultúrát.
Ma már nem annyira érdekel a téma. Lassan harminc leszek, de eléggé leragadtam annál a stílusnál ami a rocker korszakom után jött. Szeretem a sima fekete ruhákat feltűnőbb cuccokkal párosítani. Jöhet minden, ami rózsaszín vagy csillog. Nem zavar ha valami ami nekem is tetszik épp divatba jön, sőt, tavaly a Barbie korszak alatt örültem is, hogy most aztán milyen naprakész vagyok a sok rózsaszín kiegészítőmmel. De amúgy meg mindegy igazából.
Nekem furcsa, hogy a mai fiatalok azt hiszik feltalálták a spanyolviaszt a baggy nadrágokkal. Emlékszem, még gyerekként csomó olyanom volt, aztán jött az emo trend, és mindenki ciki lett aki nem skinnyt hordott. Eleinte mikor olvastam hogy visszajön a divatba a baggy, nem hittem el. És nehéz is volt visszahozni, mert a divatlapok már évek óta ezt írták, mire kezdett tényleg bejönni az utcai divatba. Most meg már minden tini hordja, és azt hiszi hogy ez valami hihetetlen újítás. Részemről én már nem olyan sokáig vagyok fiatal, most van jó alakom, baggyt majd hordok ha már nem lesz olyan testem hogy felvegyem a skinnyt. Nem zavar hogy ez most épp baromi gáz viseletnek számít.
Szerintem a mai fiatalok sem egyformábbak mint az én generációm volt. A sok tapadós nacival, vasalt hajjal, piercingekkel. Most van helyettük bőgatya meg fehér tornacipő. Bár pont most olvastam, hogy jön vissza a divatba a színes sneakers. Na arra is kíváncsi leszek. Akkor megint divatosnak fogok számítani, mert nincs az az isten hogy én fehér cipőt vegyek fel, nem vagyok Michael Jackson. Szóval összességében úgy vagyok vele, hogy szeretek én divatos lenni ha úgy van, de a mai tinik öltözködése annyira az ellentéte annak amiben én felnőttem, hogy leginkább nem vagyok az. Azt végtelenül kínosnak gondolom, hogy valaki erről Tiktok videókat gyárt, de maga a Tiktok is elég kínos, meg a tinészer korosztály is elég kínos (ahogy az is volt mindig is.) Ez olyan életkori sajátosság. Nem "nekik" öltözködöm, nem zavar ha valami számomra ismeretlen influencer gáznak gondol és csinál erről egy videót a gyerekszobájaban, nem egy ligában játszunk.
Nincsenek kedvenc márkaim. A legjobb szerintem ha egy ruhán nincs logó. Nem vagyok reklámtábla (sem).
Hát nem is tudom, a velem egykorú fiatalokat eddig csak melegítőben, foci mezben, papucs zokniban, bő pulóverben meg más igénytelen cuccban láttam.
Nem vagyok divatikon, de én is tudnék pár hasznos öltözködési tippet adni a korombelieknek
Én 24 éves csaj vagyok, engem már tinikoromban sem érdekelt. Azt vettem és veszem fel, ami nekem tetszik, van, hogy ez épp divatos, de van, hogy nem az, nem izgat. Soha nem voltam hajlandó ezeket a buggyos boyfriend meg nem tudom milyen gatyákat felvenni, csak skinny-t, mert nekem az tetszik. Sőt még a trapéz is, bár az most kezd visszajönni. Ha olyan kedvem van, akkor meg szoknyát, szép ruhát veszek fel. Volt is, hogy 18-19 évesen buliban nekem állt a szakadt farmeres, edzőcipős, beleugrós pulcsis pcsa, hogy ez nem bál. Hát nálam elképzelhetetlen volt, hogy úgy menjek szórakozni, ahogy a sarki boltba ugrok le. Most már ritkán járok, de akkor is megadom a módját (és azért nem nagyestélyire kell gondolni).
Mindenesetre egyetértek a 6-ossal, nem tudom, hány éves, de szerintem is igénytelenül öltözik a kb 25 év alattiak többsége. Egy lányon egy szolidabb szoknya, nadrág, felső, kardigán, szebb cipő már kuriózum. Mindenhol csak a trampli holdjáró edzőcipők (azokból sem csak a baromi vastag talpú rusnyaságok vannak ám), 3 számmal nagyobbnak tűnő oversized szvetterek hasonló kaliberű gatyával meg persze az elhanyagolhatatlan kifigyelő sportzoknival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!